ICRON’un gelişmiş yazılım çözümü Brisa Bridgestone’un eski ardışık işlem bazlı planlama sisteminden süreç bazlı paralel planlamaya geçmesini sağladı. ICRON’un çözümü hakkında konuşan Brisa Bridgestone’un Endüstri Mühendisliği Direktörü Murat Hepdurluk, “Lastik imalat ve pişirme hatlarının planlamasının ayrı yapılması sonucunda, pişirme hattında olması gerekenden fazla duruşla karşı karşıya kalıyorduk. Bu durum pişirme hatlarının kapasite kullanımında istenmeyen düşüşlere sebep oluyor, toplam lastik üretimini olumsuz etkiliyordu. Boşta kalan pres makineleri, malzeme bekleme durumunda kalıyordu ki bu hiç istemediğimiz bir durumdur. ICRON tarafından geliştirilen yeni paralel planlama çözümü sayesinde pişirme makinelerinin duruş süresini %1-2 oranında düşürmeyi amaçladık ve ilk sonuçlara göre bu oran %5 seviyesine kadar çıkabiliyor.”
Murat Hepdurluk, sözlerine “Brisa Bridgestone hızla büyüyor ve artan talebi karşılayabilmemiz gerekiyor. 300 milyon Dolar yatırımla 950,000 metre karelik ikinci üretim tesisimizin 2018’de üretime başlaması hedefleniyor. Bu yeni üretim tesisinde binek araçlar ve hafif ticari araçlara yönelik ürünler üretilecek. Yıllık 4.2 milyon adet ek üretim kapasitesi sağlanarak, Brisa’nın toplam üretim kapasitesi %30 oranında artırılacak. ICRON tarafından geliştirilen Paralel Planlama çözümü sayesinde, planlanan %30’luk bu artış, gerçek ve beklenen üretim hacmi ile birlikte düşünüldüğünde, pratikte %35’lik bir kapasite artışı anlamına gelecek” şeklinde devam etti.
ICRON, Brisa Bridgestone’a daha önceden göremediği stokları kontrol etme imkanı veriyor
ICRON’un yeni paralel planlama çözümü Brisa Bridgestone’a daha önce takip edilemeyen, tüm seviyelerdeki envanter ve yarı mamul stokları hakkında da bilgi edinme imkanı sundu. ICRON’un sunduğu çözümle oluşturulan planlar, envanter seviyeleri ve planlamaya dair çeşitli ölçütleri ilgili üretim departmanları tarafından takip edilebilir hale geldi. ICRON Kurucu Ortağı A. Tamer Ünal, “Departmanlar, daha verimli bir üretim için, planda değişmesi gereken noktaları tespit edebiliyor, planlanan makinelerin iş yükünü kolayca görüntüleyebiliyor ve mevcut planları değiştirme (modifikasyon) imkanlarında hız ve esneklik kazanıyorlar” şeklinde görüşünü ifade etti.
A. Tamer Ünal sözlerine, “Brisa Bridgestone daha gelişmiş bir paralel planlama çözümü ile mevcut pişirme hatlarının kapasitelerini en az %1 artırabileceğini biliyordu. 100’ün üzerinde lastik pişirme makinesine sahip olunduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu durum üretim hattında en az bir pişirme makinesine eşdeğer kapasite artışı anlamına geliyor. Gerçekte ise ICRON tarafında geliştirilen paralel planlama çözümü ile %3-5 oranında gelişim sağlanarak, üretim hattında 3 ila 5 pişirme makinesine eşdeğer kapasite artışı elde ediyorlar” şeklinde devam etti.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.