Bankacılık sektörünün öncü kuruluşu Akbank, bir mevduat bankası tarafından Türkiye?de bugüne kadar gerçekleştirilmiş ilk banka bonosu ihracı için geri sayıma başladı. Ekim ayı içerisinde, yurt içinde Türk Lirası cinsinden banka bonosu ve/veya tahvil ihraç edilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu?na başvuruda bulunan Akbank, SPK?dan aldığı izin çerçevesinde 9-10 Aralık tarihlerinde banka bonosu ihracı için talep toplayacak.

İlk aşamada 1 milyar TL tutarında ihraç edilecek banka bonosunun vadesi 6 ay, getiri oranı ise benzer vadedeki referans hazine bonolarının  üzerine ek 60 baz puan olarak belirlendi.

Bankacılık sektöründe birçok ilki gerçekleştiren Akbank?ın, bono ihracı ile ilgili açıklama yapan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, ?Akbank olarak bir ilke daha imza atarak, yurt içinde bir mevduat  bankası tarafından yapılan ilk banka bonosu ihracını hayata geçiriyoruz. Yurt dışında gerçekleştirdiğimiz tahvil ihracı büyük ilgi gördü. Bu ihracımız ile yurt dışı  borçlanmada lider banka olmanın yanısıra yurt içi borçlanmada da sektöre öncülük ediyoruz. Sektörümüzün farklı ürün ve hizmetlere ihtiyacı olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Bu adımımız yeni bir piyasa oluşmasını da sağlayacak. Bu sayede, kurumların kredi riskleri menkul kıymet piyasalarında işlem görmeye başlayacak. Yeni borçlanma ürünümüz sermaye piyasalarına derinlik kazandıracak. Özel sektör bono piyasasının zaman içinde gelişmesi bankalardaki vade uyumsuzluğunun giderilmesinde de önemli bir rol oynayacak? dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın