İstanbul Teknik Üniversitesi’nin geleneksel “Mezunlar Onur Günü” 7 Mayıs Pazar günü İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Çamlık Lokali Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Etkinlik, 244 yıllık geçmişi ile mühendislik ve mimarlık eğitiminde Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumu İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 65 yaşın üzerindeki mezunlarını bir araya getirdi. Toplantıya İTÜ Mezunları Derneği Başkanı Veli Tan Kirtiş, Sibel Kerimoğlu, Cahit İdil, Ülkü ve Ersin Arıoğlu, Prof. Dr. Ataç Soysal, Keskin Keser, Prof. Dr. Talha Dinibütün ve konuşmacı olarak TUSİAD Başkanı Erol Bilecik ile İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ile başarılı mühendis ve iş adamlarından oluşan İTÜ mezunları katıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ olarak ülkeye pek çok hizmet vermiş mezunlarıyla bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek; “İTÜ’ye duyduğumuz aidiyeti pekiştiren Mezunlar Derneği Onur Günü’nde olmanın benim için anlamı çok büyük. Ülkemizin inşasında önemli bir role sahip okulumuzun mezunu ve rektörü olmaktan şahsım adına onur duyuyorum. Bu ülkeyi inşa eden mimarlarla, mühendislerle bir arada olmak, onların deneyimlerinden faydalanmak bizim için gurur verici” dedi.

Prof. Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü;

”Bu birleştirici etkinlikleri daha da genişleterek mezunlar derneğimizle birlikte devam ettireceğiz. Ülkenin mühendislik hafızasını barındıran İTÜ olarak bu hafızayı oluşturan mezunlarımız ile daha sık bir araya gelmeyi umuyoruz.”

TUSİAD Başkanı Erol Bilecik de kendisine onursal üye unvanının verildiği bu günde İTÜ’lü olmanın kendi kariyerinde istisnasız en önemli basamak olduğunu belirterek mezunlar derneğine teşekkürlerini iletti. Onursal üyelerin de birer konuşma yaptığı “Mezunlar Onur Günü” etkinliğinde İTÜ mezunları öğrencilik yıllarına dair anılarını paylaştı. Mezunlar Onur Günü ile İTÜ mezunlarının kendi aralarındaki iletişimlerini geliştirmek, mezunlar arasındaki bağları daha da güçlendirmek ve bu dayanışmayı öğrencilere ve fakülteye aktararak geleceğin mühendisleri ile ülkenin geleceğine daha fazla fayda üretmek amaçlanıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın