Yıllık cirosunun yüzde 17’den fazlasını AR-GE’ye ayıran global biyofarma şirketi AbbVie (NYSE: ABBV) önemli alanlardaki yeni nesil tedaviler için yatırımlara imza attı. 2015 yılında 21 milyar dolara Pharmacyclics’i satın alan AbbVie, onkoloji, immünoloji, nöroloji ve viroloji gibi önemli alanlarda yeni tedavi yöntemlerini araştıracak. AbbVie, yeni yatırım ve iş birliğiyle klinik geliştirme aşamasında bulunan 50 çalışmaya odaklanacak.

Bugünün öncü teknolojilerine ve bilimsel başarılarına yatırım yaptıklarını belirten AbbVie Araştırma, Geliştirme ve Bilimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Michael Severino yarının en önemli tedavilerini geliştireceklerini belirtti.
YENİ TEDAVİLERİ HIZLICA HASTALARA ULAŞTIRACAĞIZ

Şirket olarak araştırma ve geliştirme alanındaki uzmanlıklarına özellikle vurgu yapan Severino, söz konusu yatırım ve ortaklarla yeni nesil medikal tedavileri hastalara ulaştırılmasını hızlandıracaklarına dikkat çekti.

Bu doğrultuda AbbVie’nin iş birliğine gittiği şirketler arasında; hedefe yönelik tedaviler alanında uzman Pure MHC, araştırma odaklı biyoteknoloji şirketi Zebra Biologics Inc, startup yaşam bilimleri firması Genomics Medicine Ireland (GMI) ve Güney Koreli Dong-A-ST yer alıyor.

AbbVie Türkiye Genel Müdürü Dr. Mete Hüsemoğlu da konuya ilişkin bir değerlendirme yaptı. Dünyanın en karmaşık hastalıklarına yönelik ileri tedaviler geliştirerek tıbbın hizmetine sunduklarını ifade eden Dr. Hüsemoğlu, AbbVie Türkiye olarak sürdürülebilir sağlık çözümlerinin geliştirilmesine katkı sağlamak üzere çalışmalar yürüttüklerine dikkat çekti. Hüsemoğlu sözlerine şöyle devam etti: “AbbVie olarak bilimi ilerletmek ve yenilikçi yaklaşımlar benimsemek için motivasyonumuzu hastalardan alıyoruz. Daha fazla yaşamda fark yaratmak için hasta yolculuğunun tamamına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Keşif ve geliştirmeye yönelik hasta merkezli yaklaşımımız hayatları iyileştirmeye olan odağımızı sürdürmemizi sağlıyor.”

Dr. Hüsemoğlu Şubat ayında Türk tıbbında yenilikçi ürünlere, teknoloji ve bilgiye erişimi artırmak, sağlık alanında etik ve şeffaf bir ortam oluşturulması için çalışarak ülkemiz sağlık sektörüne katkıda bulunmak’ misyonuyla faaliyetlerini sürdüren AİFD’ye ikinci kez Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmişti.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın