NMS, IDEF 2017 fuarında yine FNSS ile yan yana standlarda yer alıyor. NMS standında ülkemizin en gözde 4×4 zırhlı muharebe aracı Ejder Yalçın’ın yanında lansmanı açılış günü yapılacak olan ve kendi sınıfında yeni bir segment oluşturacak NMS aracı sergilenecektir. Stantta yer alacak bir başka araç ise kullanıcı ihtiyaçlarına göre yenilenen Ilgaz II.

NMS’nin IDEF 2017’de ilk defa sergileyeceği bir diğer araç olan Ejder Kunter Zırhlı Personel Taşıyıcı aracı, yeni geliştirilen bir personel taşıma aracı olup, bu araç güvenlik güçleri tarafından yüksek performans ile kullanılan Ejder TOMA araçları ile kullanılabilecek bir konsepte tasarlanmış olup, stantta Ejder TOMA ile birlikte sergilenecektir.

Fuarda sergilenen araçlardan en çok merak uyandıranı pazara yeni sunulan, 4×4 zırhlı aracı. NMS’nin özgün olarak ürettiği askeri şasi üzerine tasarlanan araç, bağımsız süspansiyonlu, sürekli dört çeker, kendinden CTIS (Merkezi Lastik Şişirme) Sistemine sahip ve askeri şasi özelliği taşımaktadır. Araç 8 ton ağırlığında ve aksların toplam taşıma kapasitesi ise 12 tondur (4 ton taşıma kapasitesine sahiptir). Temel koruma seviyesi EN 1063 BR6, NATO Stanag 4569 Seviye 1 olup, kullanıcı isteklerine bağlı olarak, ilave zırh ile daha yüksek koruma seviyelerine çıkartılabilmektedir. Araç ağırlığı düşük olmasına karşın yüksek koruma sağlamaktadır. Mayın koruma seviyesi teker ve göbek altında 6 kg TNT patlamaya dayanabilecek şekilde tasarlanmıştır. Aracın diğer bir özelliği ise aynı gövde üzerinde çeşitli değişiklikler yapılabilmesine imkân tanımasıdır. Örneğin, araç personel taşıyıcı olarak üretilmiş olsa dahi, sonradan arka

kısmı açık/kapalı kasa haline dönüştürülebilmektedir. Dönüş yarıçapının 6 metre olması meskun mahal operasyonlarında büyük avantaj sağlamaktadır.

Fuarda sergilenen ikinci araç, Nurol Makina’nın özgün tasarımı olan ve sistem tasarımı kullanıcı istekleri doğrultusunda (4×4,6×4 ve 6×6) konfigüre edilebilen, Ejder KUNTER Zırhlı Kamyon şasisi üzerine yerleştirilmiş olan Ejder KUNTER Zırhlı Personel Taşıyıcı Aracı.

NMS, kullanıcılarına kendi segmentinde en etkili ve en güvenilir zırhlı 4×4 tekerlekli araç tedariğini sunmaktadır. Fuarda sergilenecek olan bir diğer araç olan Ejder TOMA aracı da bunun en iyi örneklerinden birisidir. Ejder TOMA aracı, TOMA’nın oldukça gelişmiş versiyonu olan, daha yüksek balistik koruma, askeri şasi ve 4×4 çekiş özelliklerine sahip, marka tescili 2002 yılında ilk kez NMS tarafından yapılmış ve Ejder KUNTER şasisi üzerine entegre edilmiş bir çözümdür.

Üçüncü olarak, Fuarda daha önce güvenlik güçlerinin kullanımı için tasarlanmış ve Emniyet Genel Müdürlüğü envanterine girmiş ILGAZ aracının ikinci versiyonu olan ILGAZ II Zırhlı İç Güvenlik Aracı sergileniyor. Zırhlı araç tasarımı ve geliştirilmesi üzerine edinilen tecrübe ve deneyimler NMS’yi daha etkin çözümler geliştirmeye, Ar-Ge faaliyetlerinin ilerlemesi yönünde oldukça faydalı olmuştur. Ilgaz II aracı kısa bir zamanda tasarlanmış ve ilk partisi üretilmiş olup, geçtiğimiz aylarda bir Doğu Afrika ülkesine teslimatları gerçekleştirilmiştir. ILGAZ II’lerin kullanım amaçları arasında;

askeri birlikler ile güvenlik güçlerinin kamu düzenini tesis etme, ani müdahale, yasadışı gösteri ve toplumsal olaylara müdahale etmek gibi görevler yer almaktadır.

Bir savunma fuarının, Ejder Yalçın 4×4 olmadan olmayacağına, sektörü yakından takip edenler hak vereceklerdir. Fuar’da, geçtiğimiz aylarda ilk kez ihracatı bir Kuzey Afrika ülkesine gerçekleştirilen ve NMS’nin Amiral Gemisi olan Ejder Yalçın 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı (TTZA) da yer almaktadır. Sınıfında en yüksek balistik ve mayın korumasına sahip tek Zırhlı Muharebe aracı olan Ejder Yalçın TTZA, yüksek güvenlik riski taşıyan muharebe alanlarında silahlı kuvvetler ve güvenlik güçlerine taktik anlamda üstünlük sağlıyor. Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar sınıfında beka ve hareket kabiliyeti açısından ülkemizde en gelişmiş platform olan Ejder Yalçın TTZA, bu alanda kendini kanıtlamış bir araçtır. Buna ek olarak 15 Temmuz’daki darbe girişiminde, acımasız suçlulara karşı ülkemizin direnmesinde ve girişimin engellenmesinde büyük katkı sağlamıştır. Ejder Yalçın’a yerli ve yabancı kullanıcılar tarafından yoğun bir ilgi gösterilmektedir. Bu talebi karşılamak için NMS üretim kapasitesi son 4 yılda 5 kat arttırmıştır. IDEF fuarını ziyarete gelenler, Ejder Yalçın TTZA aracını sadece NMS standında değil, sektörde önde gelen farklı yerli firmaların da standında da görebilme imkânı bulabilir.

IDEF fuarı NMS tanıtım faaliyetleri için de bir ilki içerisinde barındırıyor. Fuarda Ejder Yalçın TTZA aracının arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik uygulamaları bir hayli dikkat çekiyor. Bu teknoloji sayesinde, standı ziyarete gelenler Ejder Yalçın TTZA aracını içten ve dışarıdan 3600 görebileceği bir fırsat da bulabilecek.

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın