Türkiye’nin önde gelen elektrik dağıtım ve perakende satış şirketlerini çatısı altında toplayan CK Enerji, sosyal sorumluluk projesi Hayatı Aydınlat çerçevesinde düzenlenen konserlerinin dördüncüsü ile yine ‘Türkiye’nin özel insanları’nın yanındaydı. CK Enerji bünyesindeki şirketlerin çalışanlarından oluşan ‘Hayatı Aydınlat Korosu’, 4 Nisan 2017 tarihinde İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde sahne aldı.

İlter Burak Kalay yönetimindeki konserde CK Enerji çalışanları, Türk Sanat Müziği’nin sevilen eserlerini engelli çocuklar için icra etti. Özel çocuklara, özel sınıflar kurmak ve akülü sandalye şarj istasyonu sayısını artırmak amacıyla verilen konsere, CK Enerji çalışanlarının yanı sıra aileleri de geniş katılım gösterdi.

7 OKULA ÖZEL SINIF YAPILDI

CK Enerji’nin ‘Association for Coaching Türkiye’ Koçluk Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı işbirliği ile hayata geçirdiği Hayatı Aydınlat Projesi çerçevesinde özel çocuklara özel sınıflar yapılıyor. Konserlerde katılımcıların ve sponsorların bağışlarından oluşan kaynak, sınıf ve şarj istasyonlarının kurulması için kullanılıyor. Bu çerçevede geçen yıl 6 olan özel sınıf sayısı bu yıl Esenler 125. Yıl Ortaokulu’nun da eklenmesi ile 7’ye çıkmış bulunuyor. Projenin önemli bir aşaması da ‘Association for Coaching Türkiye’ koçları tarafından sağlanıyor. Atanan öğretmenlere ve velilere gönüllülük esasına dayalı olarak koçluk hizmeti veriliyor.

12 ŞARJ İSTASYONU METRO HATTINDA

Hayatı Aydınlat Projesi kapsamında İstanbul’un 39 farklı noktasında akülü sandalye kullanan özel insanlara yönelik şarj istasyonları kurulması yönünde çalışma başlatan CK Enerji, bugüne kadar toplam 12 şarj istasyonunu Yenikapı-Hacıosman metro hattındaki duraklara yerleştirdi. CK Enerji’nin Çağlayan’daki Genel Müdürlük Binası’nda da akülü sandalye kullanan engellilere yönelik bir şarj istasyonu bulunuyor.

Hayatı Aydınlat Sosyal Sorumluluk Projesi Hakkında:

CK Enerji, ‘Hayatı Aydınlat’ adı altında bir dizi kurumsal sosyal sorumluluk projesini, özel insanların hayatını kolaylaştırmak için 2016 yılında hayata geçirdi. Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı işbirliği ile özel öğrenciler için özel sınıflar kuruluyor, ‘Association for Coaching Türkiye’ Koçluk Derneği de velilere ve öğretmenlere danışmanlık hizmeti veriyor. İstanbul’un Avrupa Yakası’nda belirlenen 39 lokasyona akülü sandalye şarj istasyonu kurulmasının hedeflendiği proje, bedensel engelli okullarında da yer almasına yönelik çalışmalarla devam edecek. Bu sayede tekerlekli sandalye kullanan engellilere hareket özgürlüğü sağlanması hedefleniyor. CK Enerji çalışanları, müzik eğitimi alarak Hayatı Aydınlat Korosu’nu oluşturdular, Hayatı Aydınlat Yardım Konserleri ile projeye kaynak sağlamak ve farkındalığı artırmak hedefleniyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın