Canon, yeni UVgel teknolojisine dayanan 64 inçlik geniş format rulodan ruloya yazıcısı Océ Colorado 1640’ı tanıttı. Rakiplerine göre yüzde 40 mürekkep tasarrufu sağlayan Océ Colorado 1640, reklam panoları ve dış alan afişleri gibi uygulamalar için saatte 159 m2’lik baskı hızıyla bu pazarda yerini aldı.

Görüntüleme ve baskı çözümlerinde dünya lideri olan Canon, yeni Canon UVgel teknolojisine dayanan ilk 64 inç, geniş format rulodan ruloya yazıcısı Océ Colorado 1640’ı tanıttı.

UVgel teknolojisi, Canon tarafından, optimum uygulama çok yönlülüğü amacıyla geniş bir medya yelpazesine kusursuz baskı kalitesi yanında, emsalsiz üretkenlik sağlamak için geliştirildi. UVgel’in nitelikleri ile çalışan Océ Colorado 1640, her boyuttaki işletmenin en yoğun üretim gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlandı. Böylece, müşterilerin talep edecekleri hızlı teslim süreleri ile yüksek hacimde, geniş format grafikler üretebiliyor.

Geniş formata olan talep artıyor
Canon Europe’un Grafik ve İletişim Grup Direktörü Mark Lawn şöyle konuştu: “Geniş formatlı grafik uygulamalara olan talep yükseliyor; grafik baskı üreticileri daha da fazla iş yapmaya hevesliler ve büyüme getirebilecek fırsatları yakalamak istiyorlar. Şimdiye kadar, hız, kalite ve medya seçimi arasında teknoloji kaynaklı önemli ödünler vermek zorundaydılar. UVgel teknolojili Océ Colorado 1640 yazıcının piyasaya sürümü ile Canon, kalite, üretkenlik, otomasyon, uygulama çeşitliliği ve işletim maliyetlerinde optimal bir denge sunuyor. Bu yeni yazıcı, rulodan ruloya yazdırmanın sınırlarını yeniden tanımlıyor ve böylece grafik baskı üreticilerinin, yeteneklerini çoğaltmalarına ve yeni gelir fırsatlarını değerlendirmelerine olanak sağlıyor.”

Reklam ve dış alan afişinde hız rekoru
Reklam panoları ve dış alan afişleri gibi uygulamalar için 159 m2/saatlik en yüksek hızı ile bu pazar dilimindeki tüm yazıcılardan daha hızlı olan Océ Colorado 1640, baskı hizmeti sunucularına (BHS’lere) şimdiye kadar rastlanmamış üretkenlik düzeyi sunuyor. Yazıcı, iç mekânlardaki yakın plan uygulamaları için gereken en yüksek kalite düzeylerinde bile, 40 m2/saat hızında çalışıyor.

Canon UVgel mürekkebi, medya ile temas edince anında ‘tutunarak’, en az taşma ile yüksek kontrollü ve hassas bir şekilde konumlanmış noktalar oluşturuyor. Medyanın üstündeki mürekkep yayılmasını ve toplaşmasını en aza indirerek, her geçişte gereken hacimde mürekkep basıyor ve böylece çok yüksek hızda zengin ve yoğun görüntüler elde ediliyor.

UV kurutma yapıyor
En gelişmiş teknoloji ürünü düşük ısılı LED-UV kurutma sistemi, baskı kafasından bağımsız olarak hareket ediyor ve böylece baskı hız ve kalitesine daha da çok katkıda bulunan eşit dağılımlı baskı sonrası UV kurutma sağlıyor. İşlenmiş UVgel baskılar anında kuruyor ve sonlandırma veya kaplanmaya hazır olarak, hızlı teslimat ve montaj gerektiren işler için ideal hale geliyor.

Üretkenlik, Océ Colorado 1640’ın çift rulo yapısı ile daha da artırıldı ve bu özellik sayesinde BHS iki ayrı tip ve boyuttaki medyalar arasında anında geçiş yaparak karışık medyalı uygulamalarda hızlı üretim yapabiliyor.

Sıfır sıçrama ile net görüntüler
Océ Colorado 1640, her baskı işinde tekrarlanabilir mükemmel görüntü kalitesi sağlıyor. Hassas, anında ‘tutunan’ UVgel noktaları, en az nokta taşması ve hemen hemen sıfır sıçrama ile net görüntüler üretirken, kalıcı ve yüksek kontrollü noktalar, her ruloda enfes renk tutarlılığı sağlıyor.

Canon UVgel baskı kafalarında, iyi çalışmayan püskürtme uçlarını algılamak ve düzeltmek için akustik örnekleme kullanan, patentli, püskürtme uçlarını sürekli izleme işlevi bulunuyor ve bu işlev beyaz çizgileri hemen hemen tamamiyle engelliyor. Böylece, gözetimsiz baskıya olanak veriyor ve baskı atıklarını azaltıyor.

Optik geri besleme döngüsü
Tüm rulodan ruloya yazıcılarda olduğu gibi, baskı kalitesinde ve uygulama çeşitliliğinde önemli bir etmen, yazıcının medyayı hassas bir şekilde ilerletebilmesidir. Bu yazıcının ağır ve sağlam yapısı, sınıf lideri sabitliği ve kullanılan endüstriyel bileşenler, tutarlı medya işleme sağlıyor. Sistem, aynı zamanda, gerektiğinde medyanın bir sonraki hareketinin boyutunu otomatik olarak düzeltmek amacıyla, medya ilerlemesini sürekli izleyen optik bir geri besleme döngüsü içerir.

Afişten, tabelaya, ilan panosundan çıkartmaya
Océ Colorado 1640, posterler, afişler, tabelalar, POS, ilan panoları, pencere grafikleri, çıkartmalar ve ısmarlama duvar kaplamaları da dahil olmak üzere hem iç mekan hem de açık alan uygulamaları için kullanılabiliyor.

UVgel, LED kurutma kullanan, medyanın zarar görmesini en aza indiren ve ince ve ısıya duyarlı medyalar gibi baskı yapılabilecek medya yelpazesini genişleten, düşük ısılı bir işlemdir. Ayrıca, UVgel mürekkep, su içermediği için medya şişmesi hatırı sayılır derecede azalır ve boyutsal tutarlılık iyileşir.

UVgel mürekkep, eko solventli mürekkeplerle kıyaslanabilir derecede geniş bir renk gamı üretebilmenin yanında, lateks ve UV mürekkepler kadar çevreci ve güvenli bir profile sahip. UVgel baskılar kalıcıdır, renkleri solmaz ve açık alan uygulamalarında sık sık rastlanan zor koşullara hayli dirençli. Ayrıca, kokusuz ve VCL içermeyen çıktılar, duyarlı iç mekân kullanımlarında, en sıkı çevre standartlarını karşılar.

Yüzde 40 tasarruf
Océ Colorado 1640, yatırımın geri dönüşünü hızlandırmak amacıyla, düşük toplam işletme maliyeti sağlayacak şekilde tasarlandı. Canon UVgel teknolojisi, daha verimli mürekkep püskürtme yolu, çok daha düşük bakım mürekkebi kullanımı ve mürekkep iyileştiricilere gereksinimi olmaması ile mürekkep tüketimini rakip teknolojilere kıyasla yüzde 40 kadar azaltıyor.

Mark Lawn şöyle konuşuyor: “Canon, Océ Colorado 1640 ile rulodan ruloya baskıya radikal bir yenilik getiriyor ve düşük hacim üreten BHS’leri, daha düşük maliyetlerle, gerçek üretim baskısı düzeyine yükselterek hızlı yatırım dönüşü sağlıyor. Zaten yüksek hacimlerde üreten BHS’lere ise, daha elverişli fiyatlarla emsalsiz çok yönlülük sunan teknoloji sağlıyor. UVgel teknolojisi, tabelacılık ve grafik üzerine çalışan kuruluşların çoğunun üretkenlik ve uygulama çeşitliliği açısından tam potansiyellerini açığa çıkararak, kârlı büyümeleri için güçlü bir platform sunuyor.”

Océ Colorado 1640 yazıcının, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika için kamuya ilk sunumu, 8 ile 12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Messe Hamburg’daki FESPA 2017’de gerçekleştirilecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın