Her geçen gün büyümesini sürdüren ve dünyanın en önemli üç mermer fuarından birisi olan Natural Stone 7. Uluslararası Mermer Doğaltaş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, dünyanın en büyük doğaltaş fuarı olmaya aday. Dünyada üretim bakımından Türkiye’nin ön sıralarda yer aldığını söyleyen CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, 160’ı aşkın ülkeye ihracat yapan sektörün fuarda bir araya geldiğini ifade ederek, ?Dünya çapından seçkin davetlilerin katılacağı fuar doğaltaş piyasasına yüzde 15 doping etkisi yaratacak. Fuarda Milyon dolarlık anlaşmalar yapılmasını bekliyoruz? diye konuştu.

Dünya doğaltaş rezervlerinin yüzde 33’üne sahip olan Türkiye, 25-28 Kasım tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezi’nde 7. Uluslararası Mermer Doğaltaş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin yanı sıra Çin, Fransa, Hindistan, İtalya ve Mısır’dan 400’ün üzerinde katılımcının stand açacağı dev organizasyon 60 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, ?Natural Stone, Türk doğaltaş sektörünün en büyük ticari platformudur? diyerek fuarın küresel ölçekte ilk üç organizasyon arasında olduğuna dikkat çekti. Büyüme hızına bakılarak yakın gelecekte Natural Stone’un dünyanın en büyük mermer fuarı olabileceğini söyleyen Erem, bu yıl fuara DTM desteğinde 18’i aşkın ülkeden alım heyeti getirileceğini belirtti.

Vizelerin kalması Türkiye’yi cazibe merkezi haline getirdi

Sektörün öncü firmalarının katılacağı fuarın yurtdışı ziyaretçi çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Erem, ?Çalışmalarımızı vizelerin kaldırıldığı ve ithalat KDV oranlarının indirildiği ya da uygulanmadığı ülkelerde yoğunlaştırdık. Amerika’nın yerini Çin alırken, ülkemizin doğaltaş ihracatında yeni ivme kazanan Hindistan, Lübnan ve Suriye gibi ülkeler de önemli alıcılar arasına girdi? dedi. Erem, Irak, İran Lübnan, Ürdün, Rusya, ABD, İngiltere, Hindistan, Fransa, İtalya, Mısır, Cezayir, Çin ve BAE gibi çok sayıda ülkeden 5 binden fazla yabancı ziyaretçi beklediklerini vurguladı.

İtalya’ya makine satıyoruz

Sahip olduğu doğaltaş zenginliğini teknoloji ile harmanlayan Türkiye’nin mermer işleme konusunda da söz sahibi olduğunu söyleyen Ceyda Erem, ?İtalyanlara mermer makinesi satmaya başladık. Bu İtalya’yla olan yarışımızda teknolojik olarak büyük ilerleme kat ettiğimizi gösteriyor. Natural Stone’da öğütme makineleri, hidrolik sistemler, iş makineleri, taş ocağı ekipmanları ve mermer makinelerini görmek mümkün olacak? diye konuştu.

Yüzde 40 büyüdük

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, ?Geçtiğimiz yıl beş salonda düzenlediğimiz fuarın bu yıl katılımcı sayısında müthiş bir artış var. Hükümetin ekonomi politikaları ile toparlanan sektör bir önceki fuarda yakaladığı ticari potansiyeli bu yıl daha da artırmayı istiyor. Dolayısıyla, fuara katılım talebi artış gösterdi. Geçen yıl 280 olan katılımcı sayısı bu yıl 400’ü geçti. Natural Stone’u böylelikle ortalama yüzde 40 büyüdü. Hedefimiz önümüzdeki yıl fuarı 100.000 m2 ye çıkarmak? şeklinde konuştu.

Milyon dolarlık anlaşmalarla sektöre yüzde 15 doping

Sektörün kalbi konumundaki fuarda milyon dolarlık anlaşmalara imza atılması bekleniyor. Sektör ticaretinin CNR Expo’da şekillendiğini ifade eden Ceyda Erem, kısa ve orta vadede her biri milyon dolarları aşan çok sayıda anlaşmanın gerçekleştirilmesini beklediklerini söyledi. Erem, ?Fuar, sector ihracatına 15 milyon dolardan fazla katkı sağlayacak? dedi.

Türkiye’de İstanbul Maden İhracatçı Birlikleri’nin (İMİB) destek verdiği tek fuar olan Natural Stone, 6. Çatı, Cephe ve Yalıtım Sistemleri ve Teknolojileri Fuarı ile eşzamanlı gerçekleştirilecek. Yapı zirvesi niteliğindeki bu iki önemli fuarla yapı sektörüne canlılık getirilmesi hedefleniyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın