İspanya Hükümeti tarafından Bin Yıl Kalkınma Hedefleri çerçevesinde finanse edilen ve İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) ve Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) paydaşları olduğu “Türkiye’nin Tekstil Sektöründe KOBİ’ler için Sürdürülebilir Ağlar ve İlişkiler Zinciri Oluşturulması” Ortak Programı’nın açılışı, 11 Kasım 2010 tarihinde Malatya’da yapıldı.

İTKİB adına İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi, BM Türkiye Koordinatörü ve UNDP Daimi Temsilcisi Shahid Najam, İspanya Büyükelçiliği Müsteşarı Carlos Ruiz Gonzales ve Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran’ın açılışını gerçekleştirdiği Ortak Program toplantısına Malatya’nın yanısıra, programın yürütüldüğü Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep’ten de tekstil ve hazır giyim sektöründen firmalar katıldı.

Ortak Program çerçevesinde bu illerde tekstil ve hazır giyim sektöründeki firmalara değer zinciri yönetimi, kümelenme, kurumsal sosyal sorumluluk, çevre ve cinsiyet duyarlılığı  konularında eğitim ve danışmanlık verilmesi öngörülüyor.

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, yaptığı konuşmada bölgenin tekstil sektörü içindeki artan ağırlığına dikkat çekerek, İTKİB’in birikim ve deneyimini bölgedeki firmalara aktarmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Yöre firmalarının uluslararası standartlarda üretim, istihdam ve ihracat yapmasının yolunu açacak olan Ortak Programın, Ulusal Sektör Stratejisi ile de uyum içinde olduğuna dikkat çekti. Temel amaçlarının Türk tekstil ve hazır giyim sektörünün küresel rekabetçiliğini artırmak ve sosyo-ekonomik gelişimi hızlandırmak olduğunun altını çizerken, Ortak Program’la tedarikçi – üretici – alıcı arasında yeni iş geliştirme platformları oluşacağını söyledi.

Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilcisi Shahid Najam ise, Birleşmiş Milletler’in tüm organları ile kalkınma, fakirliğin azaltılması için çalışmalarını sürdürmekte olduğunu ve birlikte hareket edildiği sürece amaçlara ulaşmanın çok daha hızlı olacağını belirtti.

Ortak Programı finanse eden İspanya Hükümeti adına konuşan İspanya Büyükelçiliği Müsteşarı Carlos Ruiz Gonzales, Bin Yıl Kalkınma Fonu’nun Birleşmiş Milletler üyeleri arasında sağlanan en büyük gönüllü yardım fonu olduğunun altını çizerek, bu fondan son dönemde Türkiye’de dört programın desteklendiğini söyledi. Bu desteğin, İspanya’nın Türkiye’ye ve Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirten Gonzales, bu yolda deneyimlerimizle desteğe hazırız dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın