Evlat edinmeyi istediğini beyan edenlerin oranı İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 1. Düzeye göre incelendiğinde; evlat edinmeyi istediğini belirtenlerin en yüksek olduğu bölge %17,6 ile TR1 İstanbul, en düşük olduğu bölge ise %7,6 ile TRC Güneydoğu Anadolu Bölgesi (Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) oldu.

Bireylerin %30,4’ü koruyucu aile olmayı istedi

Bireylere koruyucu aile olmayı isteyip istemedikleri sorulduğunda, bireylerin %30,4’ü koruyucu aile olmayı istediğini, %53,5’i koruyucu aile olmayı istemediğini, %16,1’i ise koruyucu aile olma hakkında bir bilgisinin olmadığını beyan etti. Koruyucu aile olmayı isteyen erkeklerin oranı %28,2, kadınların oranı ise %32,6 oldu. Koruyucu aile olmayı istediğini beyan edenlerin oranı İBBS 1. Düzeye göre incelendiğinde; koruyucu aile olmayı istediğini belirtenlerin oranının en yüksek olduğu bölge %42,4 ile TR9 Doğu Karadeniz Bölgesi (Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane), en düşük olduğu bölge ise %17,2 ile TRC Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu.

Çocuğun cinsiyetinin önemli olmadığını beyan edenlerin oranı %65,5 oldu

Bireylere eğer tek çocuk sahibi olsalardı çocuğun cinsiyetinin ne olmasını istedikleri sorulduğunda, Türkiye genelinde bireylerin %17,6’sı kız çocuk sahibi olmayı istediğini beyan ederken, erkek çocuk sahibi olmayı isteyen bireylerin oranı %16,9 oldu. Bireylerin %65,5’i ise sahip olunmak istenen çocuğun cinsiyetinin önemli olmadığını beyan etti.

Kadınlar kız çocuk, erkekler ise erkek çocuk tercih etti

Sahip olunmak istenen tek çocuğun cinsiyet tercihi, kadın ve erkekler için incelendiğinde; kız çocuk isteyenlerin oranı kadınlarda, erkek çocuk isteyenlerin oranı ise erkeklerde daha yüksek oldu. Kadınların %23’ü erkeklerin ise %12,1’i eğer tek çocuk sahibi olsalardı kız çocuk tercih ettiklerini beyan etti. Erkek çocuk tercih oranı ise erkeklerde %20,5, kadınlarda %13,5 oldu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın