Namet Yönetim Kurulu Başkanı N.Tarık Kayar: 

“Aile şirketlerinin sürdürülebilir başarısı, ulusal ekonomilere güç katar”

Namet Yönetim Kurulu Başkanı N.Tarık Kayar, Kurumsal Yönetim Zirvesi konuşmacıları arasında yer aldı. Kayar, Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında, en hızlı büyüyen şirket olan Namet’in başarısında, kurumsal yapının, profesyonel yönetimin ve genç nesillerin başarılı entegrasyonunun payına vurgu yaptı.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen Kurumsal Yönetim Zirvesi konuşmacıları arasında, Namet Yönetim Kurulu Başkanı N.Tarık Kayar da yer aldı.

‘Aile Şirketlerinde Nesiller Arası Geçiş ve Başarı Sırları’ başlıklı panelde küresel ekonomik iklimdeki belirsizliklere dikkat çeken Kayar, ekonomilerin yapısal güçlerinin ve büyüme yeteneklerinin testten geçtiği bir dönem yaşandığını belirtti. N. Tarık Kayar, ulusal girişimcilerin kurmuş oldukları şirketlerin yapısal güçlerinin ve sürdürülebilir bir şekilde katma değer üreterek büyüme yeteneklerinin ülke ekonomileri açısından önemine vurgu yaptı.

Kayar, Namet’in Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında, en hızlı büyüyen şirket olduğunu söyledi. Kayar, Namet’in bu başarısında, kurumsal yapının, profesyonel yönetimin ve genç nesillerin başarılı entegrasyonunun payına vurgu yaptı.

N.Tarık Kayar, bir aile şirketinin, girişim öyküsünden başarılı markaya ve sonrasında kurumsallaşmasını tamamlamış bir yapıya dönüşürken, şirket bünyesinde ve yönetiminde yer alan her yeni kuşağın, yeni bir katma değer ivmesi sağlaması gerektiğini de söyledi.

Aile şirketlerinde sürdürülebilir başarının anahtarı nesiller arası başarılı bir geçiş için, yeni kuşakların ailenin işini içselleştirerek, severek yapmalarının önem taşıdığını belirten Kayar, “Her yeni kuşak, kendi eğitimi, içerisinde yetiştiği zamanın ve jenerasyonun ruhu, geleceğe yönelik vizyonu ve enerjisi gibi güçlü yeni değerler sağlıyor. Genç kuşakların enerjisini şirkete entegre ederken, iyi planlama ve uygulama önem taşıyor” dedi.

Namet’in başarısında, ailenin yeni nesillerinin, yeni sorumluluklar ve yeni katma değer ivmeleri ile şirkete güç katmalarının rol oynadığını belirten Kayar, “Namet’in yönetim sorumluluğu, bugün dördüncü kuşakta. Üçüncü kuşak, babamız Kemal Kayar, bugün Onursal Başkanımız. Kendisinin tecrübelerinden de büyük oranda yararlanıyoruz. Dördüncü kuşak olarak bizler de iş birliği ve sinerjiyle hareket ediyoruz.

Kayar, ailenin beşinci kuşağının da şirkete katma değer ivmesi sunduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Haluk Bey’in kızı Nihal Kayar, Namet’te Dış Ticaret Müdürü olarak görev yapıyor. Faruk Bey’in oğlu Burak Kayar, yönetim kademelerinde görev almak üzere benimle beraber çalışıyor.”

Tarık Kayar, aile içerisinde iş ile ilgili ortak akıl ve ortak beklentinin iyi yönetilmesinin önemine de değindi ve “Biz, bu süreçleri, belirli prensipler çerçevesinde, mümkün olduğunca profesyonel anlayışa bağlı kalarak yürütüyoruz. Başka aile şirketlerinde yazılı aile anayasaları söz konusu olabiliyor” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın