Trendyol’da yılbaşı alışverişleri hareketli geçti. Geçtiğimiz yıla oranla mobil alışverişte yüzde 80 artış gözlemlenirken favorilere eklenen ürünler arasında en çok elbise tercih edildi. Giyim alışverişinin yanı sıra çocuk ve ev kategorileri satışında yüzde 42 artış gözlemlendi.

Trendyol, yılbaşı alışverişi değerlendirilmesini paylaştı. Sevdiklerine en çok parfüm hediye etmeyi tercih eden alışveriş severler, Trendyol mobil uygulaması üzerinden en çok elbiseleri favorilerine ekledi. Trendyol’un birbirinden şık elbiselerini favorilerine ekledi.

Kadınlar en çok saat ve parfüm almayı tercih ederken, erkekler ise bu yıl aksesuar alışverişine yöneldi.

Yılın son günlerinde brokar ve kadifeyi tercih eden kadınların aksine erkek kategorilerinde sade parçalar ilgi çekti. Türkiye’nin yılbaşında tercih ettiği renk ise yeni yılın temsili rengi kırmızının aksine siyah oldu.

Yılbaşı alışverişinde, kadınların erkek kategorisinden yaptıkları alışverişlerde %35 artış meydana gelirken, erkeklerin kadın kategorisinden yaptığı alışveriş oranı %16 arttı.

Mobil alışveriş yüzde 80 artış gösterdi

Trendyol yılbaşı alışverişinde mobil uygulama üzerinden satışlarını %80 oranında arttırırken, ev tekstil ve çocuk kategorilerinde %42 artık gözlemlendi. Trendyol’da bu yıl, yılbaşı hediyelerinin yüzde 55’i 100 TL ve üzeri tutarda gerçekleşti. 48 saatte kargo imkanı sunan butikler ise alışverişi son dakikaya bırakanların kurtarıcısı oldu.

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın