Timothy Gallwey, herkesin performansını üst düzeye çıkarabilmesi ve daha doygun bir yaşama sahip olabilmek için önemli tavsiyeler veriyor ve insan doğasının özü kavranıldığında öğretilen birçok şeyin ilerletmekten çok gerilettiğini iddia ediyor.

Verdiği örneklerden birinde şöyle anlatıyor: “Satışla ilgili konulara değindiğim seminerlerde, ‘Sizce beş yaşındaki çocuklar satışta ne kadar iyi?’ diye sorarım. Cevap, çocukların istediklerini ailelerine satmaları konusundaki yeteneklerine herkesin hayran olduğudur. ‘Satın alan kişi ile uyum içindeler mi?’ Evet, doğallıkla hem de. ‘Konuyu yaratıcı bir şekilde ele alırlar mı?’ Evet, kesinlikle. ‘Alıcının hassas noktalarını bilirler mi?’ Hem de çok yakından. ‘Vazgeçerler mi?’ Asla! ‘Bir karar verici tarafından geri çevrildiklerinde, başka bir karar vericiye yanaşırlar mı?’ Sürekli olarak. ‘Tüm alıcılara karşı aynı yaklaşımı benimserler mi?’ Hayır, her kişide farklı taktik benimserler. ‘Başarısızlık kaygısı ya da reddedilme kaygısı, onları tekrar tekrar denemekten vazgeçirir mi?’ Hayır. ‘Peki, beş yaşındakiler hangi satış kursuyla bu ustalık seviyesine gelmişlerdir? Başarılı satış için bir tür model mi uygulamaktadırlar?’ Kitap, bu soruya cevap verebilmek için yazılmıştır.”

“Birey için önemli olan hizmet ettiği büyük amacı görmektir”

Koçluk dünyasının önemli isimlerinden Peter Block ise kitap hakkında şu yorumu yapıyor:

“Her işyerinde kazanmak önceliklidir. İşyeri sosyal bir etkinlik yeri değil, hayatta kalma mücadelesi verdiğimiz bir yerdir. Bu ne kurum, ne de birey için, en temel sorular olan amaç ve anlam sorularını cevaplamaz. Somut bir şekilde zihin oyunları insanlara ekonomik başarının yanı sıra, kârlılıktan daha derin anlamı olan kurumlar yaratma fırsatı sunar.

İyi bir iş çıkartırken insan ruhunun da dikkate alındığı bir oyunu nasıl oynayabiliriz? Birçok şirket bu yaklaşımda olduğunu ifade eder fakat insanları ekonomik bir araç gibi görme fikrinden de vazgeçmezler. İş dünyasının başarıyı amaç edindiği bir gerçek fakat birey için önemli olan hizmet ettiği büyük amacı görmektir. Yalnızca öğrenmeyi yüksek değerli kılmak ve öğrenme isteğini fark etmek, bize bunu sağlayacaktır.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın