Küresel kriz döneminde beklemeye geçen iş dünyası krizin ardından yeni pazarlar bulmak için atağa geçiyor. Bu hareketlilik en çok iş dünyası sivil toplum kuruluşlarına yansıyor. Dernekler üyesi olan iş adamlarının eğitim ve iş gezisi taleplerine yetişmekte zorlanıyor. İstanbul Genç İş Adamları Derneği (İGED) her ay düzenli olarak üyelerine eğitim, yurt dışı iş gezileri, fuar ve sosyal faaliyet etkinlikleri düzenliyor. Piyasaların açılmasıyla birlikte iş adamlarının atağa geçtiğine dikkat çeken İGED Başkanı Hüseyin Ataol, ?Yılsonuna kadar bin 600 girişimciye eğitim vereceğiz. Kriz döneminde eğitim, sonrasında ise yurt dışı iş gezisi taleplerinde patlama oldu. Genç İş adamları kriz döneminde kabuğuna çekildi. Şimdi ise yeni pazarlar bulmak için her ay düzenli iş gezileri talep ediliyor. Uzman eğitimcilerimiz aracılığıyla genç girişimcilere ağır rekabet koşullarında nasıl ayakta kalacaklarını ve yeni pazarlar bulacaklarını öğretiyoruz ? ifadelerini kullandı.

İş adamlarının eğitim ve iş seyahati taleplerinde patlama

Kriz döneminde İş dünyası derneklerinin öneminin bir kere daha fark edildiğini anlatan Ataol, ?Kriz döneminde iş adamları birbirine daha fazla kenetleniyor. Bu da derneklere ilgiyi artırıyor. İGED olarak 300 olan üye sayımızı son 1 yılda 400?ün üzerine çıkardık. Kısa sürede bu rakamı 1000 kişiye çıkaracağız. Artık her girişimci mutlaka bir STK?ya üye oluyor? dedi.

İş hayatına yeni atılmış girişimciler için İGED olarak kılavuzluk yaptıklarını anlatan Hüseyin Ataol, ?2009 yılında yaklaşık 1500 kişiye eğitim verildi. 2010 senesi içinde şu ana kadar yaklaşık 900 kişiye eğitim verildi. Yılsonuna kadar 1600 kişiye ulaşırız. Hedefimiz gelecek yıllarda bu rakamı 2 binlere çıkarmak. Genel olarak dış ticaret ve satış eğitimlerine yoğun ilgi var. Ama bunun yanında dil eğitimleri, uzmanlık eğitimleri ve kriz zamanlarında krizi aşmak için verilen eğitimlere de çok büyük ilgi olmaktadır. Özellikle dil eğitimlerinde İngilizce, Almanca ve Fransızcanın yanı sıra Arapça ve Çinceye son yıllarda büyük ilgi var. Dış ticaretle ilgili eğitimlerimizde genç iş adamları firmaların nasıl ihracat yapabilecekleri, nasıl müşteri bulabilecekleri, ne tip sorunlarla karşılaşacakları ve çözüm yolları, akreditif işlemleri gibi teknik konularda bilgi sahibi olmakta. İş dünyasına yeni atılan genç girişimciler bu eğitimler sayesinde rekabet ortamında ayakta kalmasını ve karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmesini öğreniyor? ifadelerini kullandı.

Dünyanın her ülkesinde Türk girişimcisi var

Genç iş adamlarının artık yerel pazarlarla yetinmediğine dikkat çeken İGED Başkanı Hüseyin Ataol, ?Üyelerimize global bir pazarın kapılarını açıyoruz. Eskiden adını bile duymadığımız ülkelerle iş adamlarımız ticarete başladı. Kasım ayında Uganda?ya düzenlenecek bir ticaret köprüsüne ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi-DOKA tarafından organize edilen Trabzon?daki İş forumuna katılacağız. Hem Türkiye hem de dünya çapında genç girişimcilere büyük fırsatlar var? diye konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın