18 Ekim 2010?da yayınlanan ve bankacılık sektörünün üst düzey yöneticilerinin gelecek dönemle ilgili beklentilerinin yansıtıldığı BDDK ?Bankacılık Sektörü Yönetici Kesimi Beklenti Anketi? sonuçlarına bakıp önemli çıkarımlar yaparak yatırımlarınıza ve harcama politikalarınıza yön vermek mümkün. Hürriyetkiyasla.com?un BDDK ?Bankacılık sektörü yönetici kesimi beklenti anketi? sonuçlarına bakıp yaptığı analize göre; 3 ay vadeli TL mevduat faiz oranları değişmeyecek.
Banka yöneticilerinin gelecek dönemde mevduat faizlerinde bir değişiklik beklemediklerini söyleyebiliriz. Ankete katılan yöneticilerin yüzde 74?ü faizlerin değişmeyeceğini söylerken, artacak diyenler yüzde 19, azalacak diyenler ise yüzde 5 oranında kalmışlar. Yatırımlarını mevduat değerlendirmek isteyenlerin bu durumu göz önüne alarak, yatırımlarını planlamaları faydalı olacaktır.

Konut kredisi faiz oranları aynı kalacak
Yöneticilerin aynı kalacağını düşündüğü bir başka faiz oranı ise konut kredilerinde. Ankete katılanların yüzde 72?lik kısmının faiz oranlarının değişmeyeceğini söylemesi ise bunun göstergesi. Gayrimenkul fiyatlarının da yükselmediği bu dönemde konuta yapılan yatırımlar çok daha cazip hale geldi. Birikiminizi mevduata çevirebileceğiniz gibi, konuta yatırım yapmanız da bir o kadar mantıklı görünüyor.

İhtiyaç ve taşıt kredilerinde faizler düşmeyecek
Konut kredisi haricindeki kredilerde de genelde faiz oranlarının aynı kalacağı görüşü hakimken yüzde 25?lik bir kesim faizlerin artacağı yönünde fikir belirtmişler. Şu anda ki kredi koşullarının uygun olduğu düşünülürse ihtiyaçlarınız için yapacağınız kredi kullanımlarında biraz acele etmekte fayda var. Bu kredilerin faiz oranlarının aynı kalabileceği gibi yükselmeye de meyilli olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Kredi kullanımları artmaya devam edecek
Ankete katılanlarından çoğunun kredi hacminin artacağı yönünde beklentileri olmakla birlikte, takipteki bireysel kredi hacminde düşüş beklemeleri ise genel ekonomik göstergelerin düzelmeye başlamasından kaynaklandığını söyleyebiliriz. Kredi hacminin artacağını bekleyen, bu durumu iyi değerlendirmek isteyen bankaların rekabeti sayesinde ise kredi kar oranlarının aşağıya çekilebileceği ve bu durumdan tüketicilerin yararlı çıkacağı düşünülebilir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın