ART House’da her yaş grubundan sanatsever kendine yönelik mutlaka bir şeyler bulacak. ART House Cafe ve Sanat Atölyesi’nde yetişkinler için kısa film atölyesi ve yönetmenlik dersleri, kamera önü oyunculuk, seramik ve resim, müzik eğitimi ve yorumculuk, fotoğrafçılık, senaryo yazarlığı ve tiyatro oyunculuğu dallarında alanında uzman isimlerden oluşan eğitim kadrosuyla yarının sanatçıları yetiştirilecek.

ART House çocukları da unutmayacak. Sanatın birçok alanında çocukları yetiştirecek, yeteneklerini ortaya çıkartacak.

Beyaz Cam’dan ‘sanat’a uzanan yol

ART House’un temellerini atan Hamide Esin, aslında medya dünyasında oldukça tanınmış bir isim. TRT’de başlayan yönetmenlik serüvenini 13 yılı aşkın süredir ATV, TGRT, TV5, FLASH TV gibi televizyon kanallarında başarıyla sürdüren Hamide Esin yönetmenliğe ilk adım attığı günden itibaren her zaman büyük düşündü.

Medya kariyerinde hep en iyi isimlerle çalışan Hamide Esin, televizyon kariyerine ara verdiği dönemlerde kendisini yeniden doğduğuna inandığı resim ve sanat atölyesinde buldu. Kendi atölyesinde yaptığı yağlı boya tablolarla 7 tane sergi açtı.

Sanat eğitimine kadın eli değecek

Ulusal televizyon kanallarında birçok usta ismin programını çeken, yönetmen koltuğuna oturan Esin, yağlı boya resim çalışmalarıyla da yoğun bir koşuşturmaca içinde olsa da, yarının sanatçılarını yetiştirme fikrini daha fazla ertelemedi ve bu hayaline ART House ile kavuştu.

Sanatı bir çeşit aşk olarak niteleyen Hamide Esin, neden Esenyurt sorusunu da cevapladı. “Etiler’de, Ataşehir’de, Beyoğlu’nda Beşiktaş’ta açmak yerine Esenyurt’ta sanat merkezi kurduk. Çünkü kırsal kesimlerde sanat ve sanata aşk büyük önem taşımasına rağmen imkân olmadığından insanlarımız sanata uzak kalıyor. Aslında biz kurduğumuz sanat merkezimizle önemli bir noktanın da altını çizmiş olacağız.”

ART House 1 Temmuz’da merhaba diyecek

ART HOUSE’a ulaşım oldukça kolay. Esenyurt E-5 Yolu üzerinde Torium Alışveriş Merkezi’ne 200 metre mesafede, bulunan ART House Cafe Sanat Merkezi’nde öğrenci kayıtları başladı. Art House 1 Temmuz’da ise resmen açılacak.

ART House sanatın ve sanatçının yanında olacak

Ünlü gazeteci ve televizyon programcısı Uğur Dündar’ın uzun bir dönem programlarını da çeken başarılı yönetmen Hamide Esin, Art House’un sanatçı adaylarını nasıl destekleyeceğini de anlattı. “Burada elbette ücretli eğitim vereceğiz; ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim yeteneği olan fakat imkânı olmayan yarının sanatçı adayını da burs vererek okutacağız ve sanata kazandıracağız.”

ART House’da öncelik sanat ve samimiyet

Samimiyet odaklı kurulan ART House Cafe ve Sanat Merkezi’nde 45 kişilik salonda, tiyatro oyunları da sahnelenecek. Merkezde öğrencilerin eserlerinden karma sergiler de açılacak.

ART House Cafe ve Sanat Merkezi hakkında detaylı bilgiye: www.arthouse.ist

Adres: Namık Kemal Mahallesi 122 Sokak No 54 Esenyurt İstanbul

(Haramidere Metrobüs Durağı ve Torium Alışveriş Merkezi Yanında)

esenyurt


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın