Çin Uluslararası Radyosu (CRI) haberine göre; üç boyutlu dizayn projesini yürüten Zhejiang Üniversitesi Bilgisayar Grafik Tasarım ve Ulusal Laboratuvar Başkanı Zhou Kun, projenin en büyük özelliğinin bilgisayar tasarımı ve geleneksel işçilik arasında kaynaşma olduğuna dikkat çekti ve “Bu proje, çok bir geniş kullanım alanına sahip. Bu nedenle birçok şirketin ilgisini çekiyor” dedi.
Projenin hayata geçirilmesi konusunda bazı zorluklar çektiklerini belirten, Zhou Kun bu zorlukların üstesinden gelinmesi için de mevcut bilimsel araştırma mekanizmasında bazı değişikliklerin yapılması gerektiğine dikkat çekti. Zhou Kun şu bilgileri verdi:
“Projemizin hayata geçirilmesi için bilim dalları arasında koordinasyon güçlendirilmeli. Şimdi, üç boyutlu dizayn projemizde, robotun isabetli kontrolüne ihtiyaç duyuluyor. Yani tüm süreçte yüksek otomasyon gerekiyor. Bu hedefe ulaşmak için diğer dallarda çalışan bilim insanlarından yardım istiyoruz. Bunun için de mevcut mekanizmada ilgili düzenlemeler yapılmalı. Bilimsel araştırmanın sonuçlarına yönelik değerlendirme sisteminde değişiklik yapılmalı, böylece koordinasyon teşvik edilmeli. ”
Bilim dalları arasındaki koordinasyon
Protein numaratöre dayalı ilaç geliştirme projesinden Pekin Üniversitesi Kimya ve Biyoloji Bölümü Başkanı Chen Peng, ileri teknolojilerin geliştirilmesinde bilim dalları arasındaki işbirliğine önem verildiğini ve bunun inovasyonun hayata geçirilmesine büyük dinamik katacağını vurguladı.
Chen Peng, bilim dalları arasındaki koordinasyonun yanı sıra, bilimsel inovasyon sonuçlarının hayata geçirilmesi için de profesyonel yaygınlaştırma kurumlarının rolü büyük olduğunu kaydetti. Chen Peng, dünyada genel kabul gören uygulamalarda inovasyonun hayata geçirilmesinde profesyonel kurumların büyük rol oynadıklarını belirtti. Bu tür kurumların Çin’de hâlâ çok yetersiz olduğunu vurgulayan Chen Peng, şöyle konuştu:
“Günümüzde bazı ileri teknolojilerin hayata geçirilmesinde mevcut kısıtlamalar ortadan kaldırılmalı, bilim insanlarının laboratuvarda geliştirdikleri inovasyonların hayata geçirmelerine kolaylık sağlanmalı. Yani, bilim insanlarıyla şirketler ve fabrikalar arasında profesyonel köprü kurulmalı. ”
Konferanslarda ve kongrede, Çin’in kendi gücüne dayanarak inovasyon kapasitesinin artırılması için ulusal stratejinin ortaya koyulması çağrısında bulunuldu. Çin’de büyüme tarzının değiştirilerek, çağdaş sanayi sisteminin kurulması, stratejik önem taşıyan yeni sektörlerin geliştirilmesi ve çağdaş hizmet sektörünün geliştirilmesi konularında etkin adımlar atılması çağrısında bulunuldu.
Çin’de bilimsel araştırmalar hız kazanıyor
Çin Mühendislik Akademisi üyesi Cao Xuetao, reform ve inovasyonun derinleştirilmesi, yaratıcılık ruhunun yaygınlaştırılması, nitelikli kadronun yetiştirilmesinin önemine vurgu yapıldığına işaret etti.
Cao Xuetao, önümüzdeki günlerde bilimsel araştırma ve yönetim mekanizmalarında reformun hızlandırılacağına, böylece inovasyonun hayata geçirilmesi için elverişli bir ortam sağlanacağına inandığını belirtti. Cao Xuetao, şunları kaydetti:
“Bilimsel araştırmadaki yönetim mekanizması, bilim insanlarının yaratıcılığı ve aktifliğini artırabilecek bir güç haline gelmeli. Bilim insanlarının önündeki engeller kaldırılmalı. Böylece inovasyon potansiyeli hayata geçirilerek, bilim insanlarına daha iyi çalışma şartları sağlanmalı.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın