Türk ekonomisinin belkemiği otomotiv sektörümüzün merakla beklediği Autoshow’a sayılı günler kala heyecan zirveye ulaştı. Geçtiğimiz yıl, üretilen her 100 araçtan 72’sini ihraç eden sektör, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem’e göre, Autoshow’la birlikte bu dinamizmini daha da artıracak.

Otomobil Distribütörleri Derneği (ODD) desteği ile İstanbul fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın sektörde 1 milyar dolarlık hacim yaratacağını beklediklerini söyleyen Erem, fuarda 100 milyon doların üzerinde bin’e yakın aracın sergileneceğini ifade etti.

200?ün üzerinde firmanın 8 salonda 120 bin m2 alanda stand açacağı Autoshow?da hazırlıklar son aşamaya geldi. Özel uygulamalarıyla gündemde kalacak Autoshow’un ülke ekonomisi ve sektör için verimli geçeceğini vurgulayan Ceyda Erem, ?350 binin üzerinde kişiye doğrudan istihdam sağlayan otomotiv sektörümüzün gözbebeği haline gelen Autoshow’da yaklaşık 2000 kişi görev yapmaktadır? dedi.

İstanbul Autoshow’dan büyük avantajlar

?Ülkemizde düzenlenen Autoshow dünyanın diğer ülkelerinde yapılan otomobil fuarlarından çok büyük farklılıklar göstermektedir? diyen CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erem, ?Özellikle fuara katılım fiyatlarına bakıldığında, İstanbul Autoshow’un büyük avantajlara sahip olduğu görülmektedir. Şöyle ki, dünya genelinde Autoshow’larda her yıl kiralama maliyetleri standart bir şekilde artarken, Türkiye’de maliyetler hâlâ çok daha düşük. Örnek vermek gerekirse Türkiye’de Autoshow’daki stand kirası hâlâ Paris ve Cenevre otomobil fuarlarının altındadır. Oralarda m2 stand fiyatı 300 dolar iken, bizde sadece 66 dolar… Türkiye bir taraftan dinamik ekonomisiyle büyümede Çin’den sonra 3. sırada gelirken, İstanbul gibi kiraların çok ama çok pahalı ve yüksek olduğu bir metropolde, stand fiyatlarının aynı hızla büyümediğini işte böylece görüyoruz? şeklinde konuştu.

Giriş ücretlerinde de İstanbul’un avantajlarından da söz eden Ceyda Erem ?Örneğin Paris Autoshow’da pass giriş fiyatı 50 euro iken bizde giriş hafta içi 8, hafta sonu ise 15TL? dedi.

Auto show 1 milyon ziyaretçi bekliyor

Bu yıl fuar alanında altyapı hizmetleri ve hall’lerle ilgili de ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Erem, salonların ve tuvaletlerin bakım yapılarak elden geçirildiğini ve Autoshow 2010’a hazır hale getirildiğini vurguladı. Fuarı en rahat şekilde ziyaret edebilmeleri için gelecek katılımcı ve ziyaretçilerin, 7500 araçlık kapasiteye sahip otoparktan da ücretsiz olarak yararlanacağının da altını çizen Erem ?Gerçekleştirildiği her yıl büyük yankı uyandıran Autoshow’a bu yıl 1 milyona yakın ziyaretçinin ilgi göstermesini bekliyoruz. Hafta sonu doğal olarak hafta içine göre daha fazla bir yoğunluk yaşanacaktır. Bu rakamın yarısından fazlasının fuarı hafta sonu ziyaret etmesini bekliyoruz. Son üç fuarın ziyaretçi rakamlarına baktığımızda, Autoshow 2008’i 650 bin dolayında kişinin ziyaret ettiğini görüyoruz. Bu rakam 2006’da 622 bin, 2004’te ise 500 bin civarında olmuştur. Görüldüğü üzere, Autoshow’a gösterilen ilgi sürekli artan bir eğilime sahiptir? ifadesini kullandı.

Autoshow’da ilklerin yılı 2010

CNR’ın bu yılki Autoshow?da bir ilke daha imza attığını vurgulayan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ?Fuar ziyaretçileri arasında ‘pozitif ayrımcılık’ uygulamasına da gidilecek. Bu uygulamaya göre, kadın, çocuk, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın fuarı rahatlıkla gezebilmeleri için bir dizi kolaylıklar getirildi. Bu uygulamanın diğer fuarlara da emsal olmasını amaçlıyoruz. Autoshow bu anlamda bir pilot uygulama olarak işlev görecek? diye konuştu.

Geçmiş yıllara baktığımızda ziyaretçi kitlesinin büyük çoğunluğunun erkeklerden oluştuğu gözlenen Autoshow’da kadınların fuara ziyaretini yoğunlaştırmak amacıyla düzenlenen farklı uygulamalar dikkat çekiyor. Otomobil alımında kadınların da büyük etkisinin yüksek olduğu düşünüldüğünde, bu ziyaretçi kitlesinin içerisinde kadınların da önemli bir yeri olması gerektiğini düşünen CNR yetkilileri fuara eşleriyle gelen kadınlara giriş ücretlerinde çok özel bir indirim uyguluyor. Buna göre fuarın eşlere özel bir giriş fiyatı olacak: sadece 10 TL. Fuar, bu yıl ağırlık verdiği ?Autoshow ve Kadın? konseptini özel haber çalışmalarıyla da destekliyor.

Erem, yine kadınlara yönelik diğer uygulamalardan şu şekilde söz etti: ?Park sorunu yaşamamaları için kadınlara özel bir otopark alanı da ayırdık. Konuyla ilgili olarak fuara katılan markaların da kadın sürücülerin tercih edeceği modellere özel etkinlikler düzenlemelerini bekliyoruz. Böylece erkeklerin tutkusu olan Autoshow yalnız erkeklerin değil kadınların da tutkusu haline gelecek.?

Autoshow’dan aksesuar özel bölümü

Autoshow Fuarı?nda aksesuar firmaları da özel bir bölümde yer alacak. Tamamen bu firmalara ayrılan 3. salonda bebek koltuğu, otomobil parfümleri, kılıflar, paspas, her türlü performans lastikleri, jant, akü, müzik sistemleri gibi çok çeşitli ürünler sergilenecek. Autoshow’da ?Aksesuar Özel? bölümü katılımcıları, distribütörlük alacakları markayı arayan profesyoneller, otomotiv ticaretinin belkemiği aksesuarcılar ve otomobilinde estetik ve fonksiyon arayan nihai tüketiciler ile bir araya gelecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın