Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) üniversitelerde inovasyon kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla 170 üniversiteden 2000 öğrencinin katılımıyla devam eden İnovaTİM projesinde ‘BİZ (Birlikte İnovasyon Zamanı) Eğitim Platformu’ ile online eğitimlere başladı. Üniversite sanayi işbirliğinde online inovasyon eğitimleri ile gençler Türkiye’nin geleceğini hazırlayacak. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “BİZ platformu, gençlerimizin ufkunu genişletecek, İnovasyonun peşinde koşacak daha bilinçli nesiller yetiştirmemizi sağlayacak,
Sizler bizim parlayan yıldızlarımızsınız. 2023 hedeflerine sımsıkı sarılıp, var gücünüzle onları gerçekleştirmek için çabalayacağınıza kuşkumuz yok” diye konuştu.
BİZ platformunu tanıtırken sözlerine Fransız yazar Montaigne’in “Güç de, akıl da gençlerden yana, bırakalım meydanı gençlere, yarışamayız onlarla” sözlerini hatırlatarak başlayan Büyükekşi, gençliği inovasyonla, girişimcilikle kuşatmak ve meydanı onlara bırakmak için çalıştıklarını kaydetti. “Diyoruz ki; fikrin olsun, plan yap, hayal kur, yön değiştir, incele, araştır, yaratıcı ol, ilham al, dene, tasarla, geliştir, teknolojik ol, icat et! Geleceğimiz, umudumuz, istikbalimiz olan yeni Türkiye’nin neferleri sizlersiniz” şeklinde konuşan Büyükekşi, gençlerin en iyisini bulmaya, en iyisini imar etmeye azimli ve kararlı olduğunun altını çizdi.
Gençler inovasyonu dalga dalga yayacak
Türkiye’nin hard ware sorunu olmadığını, soft ware sorunu bulunduğunu hatırlatan Büyükekşi, bu alanda 30 ülke arasında 28. sırada olmanın önemine değinerek, daha üst sıralara çıkılması gerektiğinin altını çizdi. Bunun için de denize şu an bir taş attıklarını ifade eden Büyükekşi, “170 üniversitede inovasyonla ilgili kulüp kurulmasını istiyoruz. İnova kulüplerde mentörlük eğitimi de vereceğiz ve gençlerimizi buradan inovasyonu dalga dalga yaymalarını istiyoruz. Hem ihracatımıza hem Türkiye ekonomisine katkı vermelerini diliyoruz” şeklinde konuştu.
İnovaTİM’li öğrencilerin işadamları ile teknik gezilere de başladıklarını hatırlatan Büyükekşi, birçok gencin Hollanda, Vietnam, Ruanda, Meksika, Kolombiya’ya gönderildiklerini ve farklı sanayi ve teknoloji imkanlarını yerinde inceleme fırsatı bulduklarını vurguladı.
Organizasyon gençlere devredilecek
Türkiye İnovasyon Haftası Komite Başkanı Tahsin Öztiryaki de İnovaTim’in oluşum süreçlerini hatırlatarak, “Bizim amacımız gençlerimizin sanayicilerle üniversite çağlarında tanışmaları, daha sonra önlerine çıkabilecek sorunları önceden görebilmelerini sağlamaktı. Gençler, bizim inovasyon organizasyonumuzu yapmamızda komitelerin içinde olacaklar. Gelecekte bu organizasyonları onlara devredeceğiz. Öğrenci arkadaşlarımız geleceği inşa edecekler ve bu işten sanayici, ihracatçı fayda sağlayacak” dedi.
İnovaTİM’de eğitim
BİZ platformuna katılan İnovaTİM’li gençler, ilk olarak “İnovasyon ve inovasyon kültürü” eğitimi alacaklar. İkinci aşamada ise devamlı güncellenen spesifik inovasyon konularında eğitim alma fırsatını yakalayacak gençlere, interaktif bir anlayışla videolar, mini pasajlar, ilgi çekici örnekler ve uzman kişilerin konuşmaları ile oldukça eğlenceli bir ortam sunulacak. Gençlerin ufkunun gelişmesi ve inovasyon peşinde koşmaları sağlanacak ve bu yönde çalışmaları, dünyadaki bilimsel gelişmeleri yakından takibi ve girişimcilik konularında özel olarak yetiştirilecekler. BİZ platformuna katılan gençler, ayrıca kariyer yönetimi konusunda destek alıp, burs ve staj konularında da özel imkanlara sahip olacaklar.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.