TEB Özel Bankacılık ve İTÜ Arı Teknokent’in ana sponsorluğunda düzenlenen ve bölgenin en büyük internet buluşmalarından biri olan Startup Turkey etkinliğinde 15 finalist girişim arasından en başarılı 3 girişim belli olurken girişim ve iş dünyasının önde gelen isimleri de yaptıkları konuşmalarla internet girişimciliği dünyasının son trendlerini değerlendirdi.
Dünya genelinde 700 katılımcı, 150’den fazla yatırımcı ve 100’ü aşkın girişimcinin katılımı ile Antalya’da gerçekleştirilen 8. Startup Turkey etkinliğinin son gününde girişim ve iş dünyasının önde gelen isimleri internet dünyasını değerlendirirken 15 finalist girişim arasından en başarılı 3 girişim de seçildi.
Yatırımcıların ve risk sermaye şirketlerinin yeni girişimlerin sunumlarını dinleme ve ilgilendikleri yatırımı belirleme şansına sahip olduğu etkinlikte, sektörün önde gelen isimleri de farklı konu başlıkları altında düzenlenen panel ve konuşmalar aracılığıyla geçtiğimiz senenin gelişmelerini ve performanslarını değerlendirme olanağı buldu.
The Financial Services Club Başkanı Chris Skinner’in konuşması başlayan etkinliğin ikinci günü, KAUST’un Girişimci Mentörü ve Hızlandırıcısı Ozan Sonmez ile PayPal Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika Genel Müdürü Kıvanç Onan ile devam etti.
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu ise girişimcilere tavsiyelerde bulunduğu konuşmasında, “Startup kurucularının en büyük hatalarından birisi çok erken safhada fon arayışlarına girmesidir. Bu da odak kaybına neden oluyor. Startup kurucularının işlerinin merkezine ‘yatırımcıların mutluluğunu’ koymaması gerekiyor.  Bir startup’ın başarılı olması için önemli olan uzmanlık, yönetim yapısı ve kültürel değerlerdir. Başarılı startupların kurucuları neleri yapmamaları gerektiğini bilen kişilerdir. Bu kişiler kaliteli bir takım kurar ve müşterinin ihtiyaçlarına odaklanır.” dedi.
Hubspots Büyüme Müdürü Sam Mallikarjunan, “Başarıyla Büyüyen Ürünler için İlk Çerçeve” konulu konuşmasında girişim yolunda her zaman birden çok “doğru” kararın olacağını bu nedenle girişimcilerin bir karar verip sonuna kadar o kararı uygulamaları gerektiğini ifade etti.
Etkinlikte özellikle teknoloji startupların projelerini alışılmışın dışında, yüksek analizle ortaya çıkan yöntemlerle büyütmek için yaptıkları çalışmaları kapsayan “Growth Hacking” konusu da ele alındı. Inception Growth CEO’su, Yazar ve İletişim Uzmanı Ross Kingsland “Growth Hacking’in arkasındaki sır” başlıklı konuşmasında bu büyüme stratejisinin inceliklerini katılımcılar ile paylaşırken Mushi Labs’ın Dijital Pazarlama Danışmanı Bernard Huang ise Growth Hacking yöntemi ile farklı seviyelerde farklı taktiklerin nasıl uygulanması gerektiği üzerinde durdu.
Scaale Group Başkanı Kaushal Chokshi’nin “Çıkışta Değer Yaratma” konulu konuşması ardından ise moderatörlüğünü Federico Guerrini’nin yaptığı panele geçildi. Panelin katılımcıları ise Earlybird Venture Capital’in Ortağı Cem Sertoğlu, Aslanoba Capital CEO’su Hasan Aslanoba, Buranvc Yönetici Ortağı Alexander Konoplyasty ve EBRD, Türkiye Yatırımlarından Sorumlu Yöneticisi Yavuz Kaynar oldu.
Panel ardından Oasis500 CEO’su Yousef M. Hamidaddin girişimlerin ülkelerin büyümelerine yaptığı katkıyı değerlendirdi. 500 Startups Girişim Ortağı Andrea Barrica ise bir girişim ortağı olarak yaşadığı deneyimleri paylaşırken Techstars’tan Eamonn Carey, girişimcilere insanların seveceği ürünleri nasıl ortaya çıkarabilecekleri konusunda bilgilendirdi.
REIDIN CEO’su ve Kurucusu Ahmet Kayhan, Avatech Accelerator Kurucusu Mohsen Malayeri ve ABD Ticaret Müsteşarlığı’ndan Dış Ticaret Yetkilisi Joshua Burke’nin konuşmaların ardından yılın en başarılı girişimcilerinin seçilmesine geçildi.
Yılın en başarılı girişimleri
Startup Turkey Konferansı’nda; M&S Partners Pte Direktörü Hiro Mashita, Naspers Group Strateji Müdürü Sebastiaan Vaessen ve Aslanoba Capital Kurucu Başkanı Hasan Aslanoba’dan oluşan jüri tarafından 15 finalist girişimci içerisinden en başarılı 3 girişimci de seçildi.
Finale kalan Urbanstat, ErasmusInn, iklim.co, Invidyo, Simenty, Maxwell, Fidelo, Planote, Dijital Kumbara, Bi’ Kutu Mutluluk, Menu For Tourist, Alotech, Stokza, Tamatem ve Camelship startup’larının 2,5 dakikalık sunumları ardından jüri üyeleri en başarılı üç girişimi belirledi.
Jürinin seçtiği en başarılı üç girişim ise sırası ile AloTech, Urbanstat ve Tamatem oldu. Jüri tarafından birincilik ödülüne layık görülen AloTech, bulut teknolojisini kullanarak çağrı merkezi hizmetlerine getirdiği yenilikçi çözümleri nedeniyle 2015 yılında Google tarafından da dünyaya örnek gösterilmişti. İkincilik ödülünü alan UrbanStat geliştirdiği platform ile sigorta, gayrimenkul ve mekansal analitik sektörlerinde büyük kurumların maliyetlerini düşürmeyi amaçlayan çözümler sunuyor. Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da Arapça oyunlar geliştiren yurtdışı girişimi Tamatem ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu.
Startup Turkey’de İTÜ ARI Teknokent’in uluslararası hızlandırma programı ile ABD pazarına açılan İTÜ Gate firmaları da yer aldı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın