Rusya’nın tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor Başkanı Sergey Dankvert, Türkiye’de üretilen domateslerin Azerbaycan menşe ile Rusya’ya ihraç edilmiş olabileceğini söyledi.
Türkçe yayın yapan tr.sputniknews.com internet sitesinde yer alan habere göre; İnterfaks ajansına konuşan Dankvert, “Azerbaycan ile İran’ın Türkiye menşeli ürünlerin Rusya topraklarına sokulmasını önleme konusundaki faaliyetlerine yönelik incelemeler gerçekleştirdik. Bu incelemeler neticesinde, Azerbaycan’dan yapılan domates ihracatının ocak ayında beş katı arttığı gözlemlendi” dedi.
Domates ihracatındaki bu artışa ‘anlam veremediklerini’ belirten Dankvert, konuya ilişkin Azeri yetkililere resmi bir yazı gönderdiklerini söyledi.
Dankvert, Azerbaycan’ın amgarbo kapsamına giren ürünlerin farklı menşe ile ihraç edilmesi için bir kanal olarak kullanılıyor olabileceğini kaydetti.
İRAN YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRİYOR
Öte yandan denetimlerde İran’ın yükümlülüklerini yerine getirdiği ve Türk ürünlerinin Rusya topraklarına sokulmasını önlediğinin gözlemlendiği belirtildi.
Moskova bazı Türk tarım ürünlerinin 1 Ocak itibariyle Rusya topraklarına sokulmasını yasaklamıştı.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.