Prens Faysal Bin Salman açılış sırasında bazı Suudi Arabistan Krallığı Bakanlarıyla beraber.
Prens Faysal Bin Salman açılış sırasında bazı Suudi Arabistan Krallığı Bakanlarıyla beraber.

Prens Faysal Bin Salman Hazretleri, Taibah Üniversitesi’nde düzenlenen bir faaliyette Namaa Al Munawara Derneği’ni hizmete soktu. Namaa Al Munawara, Medine bölgesindeki KOBİ sektörünü desteklemek ve güçlendirmek üzere geliştirilmiş olup, Münevvere Vakfı olarak bilinen Münevvere Vakfiyesi’nin uygulama kolu görevini gören ve kar amacı gütmeyen bir dernektir.

Taibah Üniversitesi’nde konu hakkında konuşan Prens Hazretleri Faysal Bin Salman şöyle dedi: “Medine’de, Suudi Arabistan’ın kalkınma rönesansına paralel olması sebebiyle, İki Kutsal Caminin Koruyucusu Kral Abdullah Bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Salman Bin Abdülaziz Hazretleri’nin liderliğinde sosyo-ekonomik sürdürülebilirliğin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Namaa Al Munawara’nın uygulama kolu görevini gördüğü Münevvere Vakfı, bu kalkınma vizyonunu pekiştirmek için kuruldu. Namaa, Medine’deki KOBİ sektörünü destekleyip güçlendirecektir, çünkü KOBİ’ler tüm ekonomilerin can damarıdır ve ekonomik koşulların iyileştirilmesi ile iş imkânlarının arttırılmasında hayati bir unsur ve temel bir araçtır. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda kayıtlı bulunan yerel firmaların yaklaşık yüzde 90’ını bunlar oluşturur.”

Salman Hazretleri, konuşmasının devamında, Medineli vatandaşların Namaa Al Munawara’nın olumlu etkisini önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde hissetmelerini sağlayacaklarını belirtti.

Namaa Al Munawara’nın merkez binası, 20,750 metrekarelik bir alana kurulu olacak ve girişimcileri, başından sonuna kadar destekleyecek. Merkez binada; özel çalışma alanları, satış alanları, atölyeler, konferans salonları, ‘Medine Malı’ ürünler için interaktif vitrinler, Namaa’nın başarı ortakları ve Suudi Arabistan Genel Yatırımlar Kurumu (SAGIA) için ofisler ile Medine’nin mirasının ve modern tarihinin sergileneceği bir sanat galerisi yer alacak.

Namaa Al Munawara’nın başarısında bazı devlet kurumlarının da katkısı var. Örneğin; Saudi Credits and Savings Bank, proje için kredi portföyü olarak yaklaşık 700 milyon SR temin etti. Medine Belediyesi de yeni perakende kanalları için önümüzdeki 12 ay içinde, 100 saha temin edecek ve bu saha sayısının 2020 yılına kadar 500’e çıkarılması amaçlanacak.

Namaa Al Munawara, KOBİ’ler adına kalkınma programları hazırlamak ve bir girişim sermayesi fonu oluşturma olasılığını araştırmak için, Suudi Aramco ile de bir Mutabakat Zaptı imzaladı. Suudi Endüstriyel Emlak Kurumu, önümüzdeki 4 yıl içerisinde işletmeye açılacak. Kurum, 28 tanesi projenin ilk safhasında teslim edilecek olan 100 orta ölçekli fabrika tahsis edecek.

İnsan Kaynakları Kalkınma Fonu, kendi adına bazı iş fırsatları yaratmaya yardımcı olurken, Taibah Üniversitesi, Namaa Al Munawara’nın çeşitli faaliyetleri için maddi destek sağlayacak.

Bin Laden Grubu, Nama Al Munawara’ya önümüzdeki 24 ay içinde 50 milyon SR temin ederken; ACWA Power, gelecek 36 ay boyunca 15 milyon SR verecek. Aynı zamanda, kadınların yaratıcılığının artması ve istihdam edilmesi de desteklenecek. Bu bağlamda, Turizm ve Eski Eserler Yüksek Kurulu ve Qutof ortak bir çalışma yaparak, derneğe 1,5 milyon SR gönderecek.

Namaa Al Munawara stratejisini eyleme dönüştürmek için aşağıdaki maddeleri içeren bazı temel inisiyatifler belirledi:

  • Tek Durak Noktası: Namaa Al Munawara, KOBİ’lerin tüm ihtiyaçları için, Medine şehrindeki KOBİ sektörünü geliştireceği, güçlendireceği ve zenginleştireceği Tek Durak Noktası görevi görerek girişimcileri destekleyecek. Bu girişim sayesinde resmi prosedürler basitleştirilecek ve çeşitli devlet makamlarıyla ve özel kurumlarla sinerji yaratılarak, girişimcilerin işlerini kurmasına başından sonuna kadar yardım edilecek. Başlangıç safhasında bu merkezde Medine Bölge Belediyesi’nin, Medine Sivil Savunma Bakanlığı’nın, Medine Zekât ve Gelir Vergisi Bakanlığı’nın ve Medine Sosyal Sigorta Genel Kuruluşu’nun hizmetleri kabul edilecek.
  • Kadınlar için Yaratıcılık Laboratuarları: 2200 metrekare alanda kurulu bulunan modern İslami mimari laboratuarlarında, adil bir sosyo-ekonomik kalkınmanın sağlanmasında hayati unsur olan kadınların yaratıcılığını desteklemek ve istihdam edilmelerini sağlamak amacıyla, Medine kadınlarına tahsis edilmiş entegre işyerleri var. Bu girişim ayrıca, Medine’nin el sanatı ürünlerinin standartlarını uluslararası düzeylere yükseltmek amacıyla ‘Tasarım Akademisi’ni de içeriyor.
  • Münevvere Vahaları: Bu perakende kanalları ‘Medine Malı’ girişiminin hayati ve çok önemli bir bölümü olarak kabul ediliyor. Burada, girişimcilere Medine’nin stratejik tarihi noktalarında etkili tanıtım kanalları aracılığıyla kendi ürünlerini pazarlama ve sergileme şansı veriliyor. Yeni perakende kanallarında, kentsel ve İslami Medine şehrinin karakterini, modern uluslararası mimari standartlarla birlikte yansıtan çekici tasarımlar yer alacak.
  • Münevvere Sanayi Şehri: Namaa Al Munawara, Suudi Endüstriyel Emlak Kurumu ile beraber çalışacak. Önümüzdeki 4 yıl içinde işletmeye açılacak olan kurum, 28 tanesi gelecek 12 ay içinde hazır olacak 100 orta ölçekli fabrika tahsis edecek. Bu fabrikalar, gençler için iş fırsatlarının yaratılmasına yardımcı olacak.

Namaa Al Munawara CEO’su Ahmed Al Mahayri, şirketin Orta Doğu’nun en büyük KOBİ teşvik edicilerinden biri olduğunu söyleyerek, “Medine’ye hizmet etme zevkinin resmedildiği onurlu bir ibadet. Şirketin merkez ofisi 20.000 metrekareyi aşan bir alanda kurulmuş olup, Orta Doğu’nun en büyük KOBİ destekleyicilerinden biri olduğundan Medine, bu kapsamlı proje ajandası ile Arap liderliğinin ön saflarına geçiyor” dedi.

Katkıları için tüm ortaklara ve işbirlikçi taraflara teşekkür eden Al Mahayri, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Allah Medine’ye, sevginin ve vatandaşlara bağlılığın önemine inanan bir vizyonla beraber, genç ve etkili liderlik yeteneği vermiş. Bu da beklenen başarıya ulaşmada kararlı olan bu girişimlerin temelini oluşturuyor. Ayrıca, Medine’deki ve tüm krallıklardaki gençlere, verdikleri sürekli destek için İki Kutsal Caminin Koruyucusu ve Veliaht Prens Hazretleri’ne teşekkür ediyorum.”

 

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın