Novartis, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödül Töreninde, Jüri Özel Ödülüne layık görüldü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla gerçekleşen törende, kadınların sosyal yaşamdaki görünürlüğünün artmasıyla kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin ortadan kalkacağı vurgulandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödül Töreni’nde Novartis Jüri Özel Ödülüne layık görüldü. Bakanlığın Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ve ödül alan şirketlerin yöneticileri katıldı.
Tören sırasında konuşma yapan Bakan Çelik, Ulusal Strateji Belgesiyle işsizlik hedeflerini yüzde 5’e çekmeyi ve kadınların iş gücüne katılma oranını yüzde 41’e çıkartmayı hedeflediklerini bildirdi. Kadınların sosyal yaşamdaki görünürlüğünün artmasıyla kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin ortadan kalkacağına inandıklarını ifade eden Çelik, hükümet olarak kadının toplumsal statüsünün yükselmesi ve sosyal yaşamda hak ettiği yeri alması için önemli çalışmalar yaptıklarını vurguladı.
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’dan Jüri Özel Ödülünü almak üzere kürsüye çıkan Novartis Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Dr. Senay Kızılkaya; “Novartis olarak insanın en önemli kaynağımız olduğunun bilincindeyiz. Bu doğrultuda çalışanlarımıza kariyerleri boyunca sürekli gelişim sağlayacakları fırsatlar sunmaya ve çalışanlarımızın mutlu ve kendilerini rahat hissettiği bir ortam yaratmaya çalışıyoruz” dedi.
Bu uygulamaların çalışan memnuniyetini arttırdığını belirten Kızılkaya, “Novartis olarak uzun yıllardan bu yana sürdürdüğümüz Çeşitlilik ve Dahil Etme çalışmalarımızla tüm çalışanlarımıza eşit imkanlar sağlamak üzere birçok farklı proje yürütmekteyiz. Cinsiyet, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın tüm çalışanlarımızın iş hayatına en mükemmel şekilde entegrasyonunu sağlamak temel hedefimiz. Çalışma Bakanlığımızın düzenlediği “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü” nü almaya hak kazandığımızı öğrendiğimizde, yaptığımız çalışmalarla bu alanda yürütülen son derece başarılı çabalara destek olduğumuzu görmekten ayrı bir heyecan duyduk. Şirket olarak büyük hassasiyetle yaklaştığımız cinsiyet eşitliği konusunda aldığımız ödülün de verdiği şevkle daha birçok örnek çalışmanın altına imzamızı atma kararlılığındayız.” dedi.
Novartis’te Çeşitlilik ve Dahil Etme:
Çeşitlilik ve Dahil Etme Projesi 2004 yılından bu yana devam eden bir proje olup, Novartis’in faaliyet gösterdiği 140 ülkede uygulanmaktadır. Novartis bu proje ile çalışanları arasında din, dil ırk, cinsiyet ayrımcılığı yapılmaksızın herkese eşit imkanlar ve kariyer fırsatları sunulmasını teşvik etmektedir. Çeşitlilik ve Dahil Etme Kapsamında çok farklı alanlarda ekiplere yönelik birçok imkan sunulmaktadır. Bu proje ile Novartis Türkiye; esnek yan haklar, esnek çalışma saatleri, merkez ofis çalışanları için Çarşamba günleri çalışma mekanını kendin seç uygulaması, okulun ilk ve son günü çocuğunun yanında ol uygulaması, hobi kulüpleri, kurumsal indirimler, sürekli online ve yüz yüze eğitim gibi son derece gelişmiş imkanları çalışanların istek ve beklentilerine cevap verecek şekilde tasarlayıp uygulamaya almaktadır.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.