Giderek etkileri daha çok görülen çevre felaketlerini önlemenin yolları ÇED Çalıştayında tartışılacak.
200 adet balon atmosfere bırakılacak, en güçlü nefes kimin yarışması yapılacak.
Genç meteoroloji mühendisleri önerilerini paylaşacak.
Dünya Meteoroloji Günü etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul Teknik Üniversitesi, Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Meteoroloji Mühendisliği Bölümü ve Meteoroloji Mühendisleri Odasının ortaklaşa düzenlediği Meteoroloji Mühendisliği ve Çevre Etki Değerlendirme Çalıştayı 21 Mart Cuma günü İTÜ, Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, TAV Salonunda gerçekleştirilecek.
Dünya Meteoroloji Günü sebebiyle yapılan yatırımların çevre boyutuna dikkat çekileceği etkinliklerde 200 adet balon atmosfere salınacak ve balonlara bırakılan notlar ile balonların ulaştığı yerlerden geri dönüşüm beklenecek. Etkinliklerde ayrıca en güçlü nefes kimin yarışması da yapılacak.
Uzmanlar tarafından son yıllarda sonuçlarını görmeye başladığımız çevre felaketinin daha büyük boyutlara ulaşmadan önlem alınması için Dünyada ve Türkiye’de Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) konusunda Meteoroloji Mühendislerinin eğitim ve uygulama sürecinde neler yapabileceklerini masaya yatırılacak. Ayrıca “Meteoroloji’ye Genç Bakış” başlığı altında yeni mezunlar görüşlerini katılımcılar ile paylaşacaklar.
Çalıştayda ele alınacak bazı konu başlıkları ise şöyle:
Meteoroloji Mühendisliği ve ÇED
Meteoroloji mühendislerinin ÇED alanındaki eğitimleri ve sorunları
ÇED sektöründe meteoroloji mühendislerine ihtiyaç duyulan alanların netleştirilmesi
ÇED sektöründe sınırlarımız ve diğer meslek dalları ile ortak noktalar
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.