Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı ve Gelecek Daha Net Gençlik Platformu'nun kurucusu Serra Titiz
Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı ve Gelecek Daha Net Gençlik Platformu’nun kurucusu Serra Titiz, özel sektörün insan kaynaklarını daha verimli kullanabilmeleri için, gençlerin yönlendirilmesinin önemine vurgu yaptı ve gençlerin kendilerine uygun meslek ve alanları belirlenmesine destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Gençlerin hayatları, eğitimleri ve kariyerleriyle ilgili daha bilinçli kararlar vermelerine destek olmak üzere geliştirilen Gelecek Daha Net (GDN) Gençlik Platformu, yeniden yapılandırılarak tüm Türkiye’deki gençlere fayda sağlayacak bir yapı haline getirildi.  GDN, gençleri ve gönüllü rehberlik yapan profesyonelleri özel olarak geliştirilen bir e-platformdaki görüşme odalarında buluşturarak bilgi ve deneyim paylaşımını eşit bir şekilde ve ücretsiz sağlıyor.

Gelecek Daha Net (GDN) Gençlik Platformu, 2009 yılında gençlerin hayatları, eğitimleri ve kariyerleriyle ilgili daha bilinçli kararlar vermelerine destek olmak üzere yola çıktı ve yeniden yapılandırılarak zengin görsel ve içerikleriyle tüm Türkiye’yi kapsayan bir gençlik platformu haline geldi. Platform, bini aşkın genç ve 400’ü aşkın gönüllüsü ile gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.

Gençlere ihtiyaç duydukları bilgi söylenmiyor!

Gelecek Daha Net Gençlik Platformu’nun tanıtım toplantısında konuşan Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı ve Gelecek Daha Net Gençlik Platformu’nun kurucusu Serra Titiz, projenin amacını, “Hepimizin bildiği gibi nüfusunun yarısı 30 yaşın altında olan, 14-25 yaş nüfusun yüzde 17 ve genç işsizliğin yüzde 18 olduğu ülkemizde gençler hayatlarıyla ilgili kararları verirken ihtiyaç duydukları bilgi ve yönlendirmelere ulaşamıyorlar. Üniversite mezunlarının yüzde 70’i okudukları bölümde çalışmıyorlar. Hayatlarının en önemli kararlarını alırken yalnızlar ve bilinçli karar almalarını sağlayacak araçlardan yoksunlar. Dolayısıyla kendilerine uygun meslek ve alanları belirlemekte zorlanıyorlar” diye anlattı.

Bu durumun ekonomik verimsizlik ve mutsuz bir gençlik yarattığını belirten Serra Titiz, “Diğer taraftan, aynı zorlukları yaşamış profesyoneller de tecrübe ve bilgilerini gençlerle etkin ve verimli şekilde paylaşmalarını sağlayacak mekanizmalara ihtiyaç duyuyorlar. GDN, 14-30 yaş arası gençleri ve gönüllü profesyonelleri yaygın internet erişimi sayesinde yenilikçi ve teknolojik bir platformda buluşturarak zaman ve mekan sınırlarını kaldırıyor. Bilgi ve deneyim paylaşımının eşit bir şekilde ve ücretsiz sağlandığı platform sayesinde gençelerimiz güven içinde ve daha bilinçli olarak geleceğe yatırım yapma şansı buluyor” dedi.

Gençlerin donanımını artırmayı amaçladıklarını söyleyen Titiz, 5 yılda 500 bin gence ulaşmayı ve ILO 8 standartlarına uygun 5.853 mesleği online ortamda tanımalarına olanak sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Sınırların kalktığı, paylaşımın eşitlendiği platform

GDN Platformu gelecekdaha.net; e-rehberlik, koçluk, online eğitim, online seminer ve motivasyon sağlayan video arşivinin yanı sıra, yeni özellikleriyle de öne çıkıyor. ‘Kurumları Tanı’ bölümü, gençlerin kurumları ve kurumlardaki pozisyonları doğrudan tanımasını sağlamanın yanı sıra, iş ve staj olanaklarına erişimini de kolaylaştırıyor. Öte yandan şirketlerin de hedef odaklı, yaşıtlarına göre daha bilinçli gençlere ulaşmasını sağlıyor. Tek elden her türlü meslek ve eğitim bilgisine ulaşmayı mümkün kılan platform kişisel ve profesyonel gelişim için bir referans noktası olma yolunda ilerliyor.

Destekçi ağı büyüyor

Gelecek Daha Net’in destekçi ağı da her geçen gün büyüyor. Online platformu altyapı olarak destekleyen firmalar arasında e-nocta, Euromessage, Advancity, Bilgiodası, Labirento, Patika yer alıyor. Intel, Roche, UPS, Koç Holding gibi dünya devi firmalar da platformun ilk destekçileri arasında.

Gelecek Daha Net, 2013 yılında GDN kurucusu Serra Titiz’in Ashoka Uluslararası Sosyal Girişimciler ağına katılmasıyla, Ashoka Türkiye tarafından da destekleniyor.

http://www.gelecekdaha.net/


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın