Fatih Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan “Endüstriyel Depo ve Raf Sistemleri Test ve Tasarım Merkezi”, büyük yapı market ve AVM’lerde raf sistemlerinin muhtemel can ve mal kayıpları gibi tehlikelere çözüm olacak. Geliştirilen bu sistemin sadece tehlikeleri bertaraf etmekle kalmayacağı aynı zamanda da alternatif raf ve depolama çözümleri de sunacağı duyuruldu.

Fatih Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, mühendislik tekniklerine uyulmadan yapılan raf sistemlerinin can ve mal kayıplarına sebep olabileceği belirtiliyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen, Fatih Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan “Endüstriyel Depo ve Raf Sistemleri Test ve Tasarım Merkezi”, büyük yapı market ve AVM’lerde yaşanması muhtemel bu tehlikelere çözüm olacak. Geliştirilen bu sistem sadece tehlikeleri bertaraf etmekle kalmayacak aynı zamanda da alternatif raf ve depolama çözümleri de sunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fatih Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Güven Kıymaz, endüstriyel ürünlerin uygun koşullarda depolanmasının kritik öneme sahip olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Ülkemizde faaliyet göstermekte olan birçok lojistik firması gıda, tekstil, kimyasal, makine, otomotiv, elektronik, maden, beyaz eşya, ilaç gibi sektörlerdeki müşterilerine hizmet veriyor. Verilen bu hizmetlerin büyük kısmını ise depolama oluşturuyor. Endüstriyel depolamaların ise can ve mal kaybına meydan vermeyecek şekilde tasarlanmaları diğer mühendislik yapılarında olduğu gibi büyük önem arz etmekte. Öte yandan ürün sahipleri açısından depolanan ürünlerin raf sistemleri üzerinde güvenli bir biçimde taşıtılması ticari açıdan da oldukça önemli.”

Endüstriyel depolama ve raf sistemleri konusunda oldukça yetersiz bir alt yapı olduğuna dikkat çeken Kıymaz, “Sektör firmaları söz konusu problemi gerek mal ve can güvenliği gerekse rekabet edebilirlik açısından ivedilikle çözme ihtiyacı içindeler. Bu ihtiyaca cevap vermek için Fatih Üniversitesi İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle, Endüstriyel Depo ve Raf Sistemleri Tasarım ve Test Merkezini faaliyete açtık. Ortaya koyduğumuz ‘Endüstriyel Depo ve Raf Sistemleri Test ve Tasarım Merkezi’ projesi Türkiye’de ilk ve tek” bilgisini verdi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın