İstanbul’da olaylı bir şekilde açılan Barajlar ve HES Fuarı’na bir tepki de yöre halkını temsilen Derelerin Kardeşliği Platformu’ndan geldi. Platform’un Kurucu başkanı ve HES’lere karşı açılan davalardan tanıdığımız Av. Remzi Kazmaz, yaptığı açıklamada Türkiye’de ve dünyada en büyük tehlikenin su sorunu olduğunu söyledi.
İstanbul’da olaylı bir şekilde açılan Barajlar ve HES Fuarı’na bir tepki de yöre halkını temsilen Derelerin Kardeşliği Platformu’ndan geldi. Platform’un Kurucu başkanı ve HES’lere karşı açılan davalardan tanıdığımız Av. Remzi Kazmaz, yaptığı açıklamada Türkiye’de ve dünyada en büyük tehlikenin su sorunu olduğunu söyledi.

Derelere de hidro elektrik santrallerinin kurulmasına tepkiler devam ederken ‘baraj, HES yapım işletim, otomasyon, teknoloji ve ekipmanları’ fuarının açılması hem çevrecileri hem de yöre halkını çileden çıkardı.

İstanbul’da olaylı bir şekilde açılan Barajlar ve HES Fuarı’na bir tepki de yöre halkını temsilen Derelerin Kardeşliği Platformu’ndan geldi.

Platform’un Kurucu başkanı ve HES’lere karşı açılan davalardan tanıdığımız Av. Remzi Kazmaz, yaptığı açıklamada Türkiye’de ve dünyada en büyük tehlikenin su sorunu olduğunu söyledi.

Devlet yetkililerinin yaklaşan bu tehlikeye karşı ciddi önlemler almak yerine doğal hayatı yok eden HES fuarlarının açılışına katılmayı tercih ettiğini belirten Av. Remzi Kazmaz, Türkiye’de böyle bir fuarın açılmış olmasının bile HES destekçilerinin cesaretini göstermesi açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

Aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın köylüsü olan Av. Remzi Kazmaz, açıklamasında şöyle dedi:

“DEMOS Fuarcılık, uzmanlık alanı olmadığı bir konuda kamuoyunu nasıl bilgilendirecek? Bu bilgilendirme tek taraflı olacaktır. Neden çevre örgütlerinden hiç kimse çağırılmamıştır. Amacınız nedir?

Artık kamuoyunda herkes tarafından eleştirilen HES’lerle ilgili düzenleyeceğiniz bu fuarla HES’leri kamuoyunda faydalı, meşru ve yararlı işler diye mi anlatacaksınız. Yoksa bu konuda farklı çıkarların peşinden koşanların ve çevre katliamı yapanların avukatlığını mı üstlendiniz?

Artık hükümet yetkilileri tarafından bile HES’ler konusunda yapılan eksik ve yanlış işler kabul edildiği bir ortamda bu eksik ve yanlışların düzeltilmesi konusu konuşulması gerekir. HES’lerin bu ülke ekonomisine hiçbir katkısı yoktur, olamaz da.

HES’LERİN KURULDUĞU VADİLERDEKİ İNSANLARI DİNLEDİNİZ Mİ?

Bakın Dünya kuruyor, çölleşiyor. Bu fuar demokratik bir fuar olmayacaktır. HES’lerin kurulduğu vadilerdeki insanları dinlediniz mi? Kaynak sularının, içme uslarının bile kaybolduğu, yüzlerce, binlerce ağaç kesildi, dereler kurudu, halkın muhalefetine rağmen bu konuda neden bu kadar inat ediliyor?

Son yolsuzluk ve bu fuar, katliamı ve yolsuzluğu meşrulaştıran rüşvet olayında HES’ci şirketlerin patronlarının yaptıkları ortada. Bu nedenle yaşam alanlarımızı elimizden almaya çalışanlar bu çevre katliamını meşrulaştırmak ve kamuoyunu kandırmak için yapacakları bu fuar bir insanlık suçuna aracılık yapacaktır. Bu fuarın yapılmasına karşıyız.”

HES’LERDE 60 İŞÇİ ÖLDÜ

Remzi Kazmaz ayrıca, HES inşaatlarında bugüne kadar 60 işçinin öldüğünü, 100’den fazla işçinin de yaralandığını belirtti.

Kazmaz, açıklamasında son olarak DEMOS Fuarcılık yetkililerine “Bu suça ortak olmayın, bu katliamı meşrulaştırmayın” çağrısında bulundu.

Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde bugün olaylı bir şekilde açılan Barajlar ve HES Fuarı 15 Şubat’a kadar açık kalacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın