unnamed-2

Yurt gezilerini sürdüren TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Akhisar’a adeta çıkarma yaptı. Ekibiyle birlikte Akhisarspor Kulübü ve Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Başkan Güral’a, genel kurul öncesi AKGİAD’tan da tam destek geldi.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu’nun (TÜGİK) mart ayında yapılacak genel kurulda yeniden aday göseterilen Genel Başkan Erkan Güral, konfederasyona bağlı GİAD’ların faaliyet gösterdiği il ve ilçeleri ziyaret etmeyi sürdürüyor. Başkan Güral ve ekibi 3 Şubat Pazartesi günü Manisa’nın Akhisar İlçesi’ne adeta çıkarma yaptı. Akhisar programına Akhisar Genç İşadamları Derneği’ni (AKGİAD) ziyaret ederek başlayan Başkan Güral ve beraberindekileri burada AKGİAD Başkanı Yılmaz Çatalcalı, yönetim kurulu, dernek üyeleri ve kalabalık bir basın mensubu grubu tarafından karşılandı.

Üyeler arası 110 milyon dolarlık ticaret

Gazetecilere katılımlarından dolayı  teşekkür eden Erkan Güral; TÜGİK’in 8 federasyona bağlı olan 77 derneğe üye 500 farklı sektör ve meslek grubundan 10 bin üyesinin bulunduğunu söyledi. Konuşmasında, TÜGİK bünyesindeki sosyal görüşmelerin, ticarete dönüştürülmesi için çaba sarf ettiklerini de vurgulayan Başkan Güral, “TÜGİK bünyesinde 2010 yılında gerçekleştirilen ‘Üyeler arası İşbirliği Görüşmeleri’ buluşmasında 110 milyon dolarlık bir ticaret hacmi  gerçekleştirdiklerini söyledi. TÜGİK’e bağlı GİAD üyelerinin, faaliyet gösterdikleri bölgelerin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına katkıda bulunduklarını da anlatan Erkan Güral, “Akhisar Genç İşadamları Derneğimiz de çalışmalarımıza katkı sağlayan önemli derneklerimizden bir tanesidir” dedi.

AKGİAD Başkanı’nın desteği

AKGİAD Başkanı Yılmaz Çatalcalı ise Başkan Güral ve ekibinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “TÜGİK’in genel kurul sonucunun şimdiden camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Sayın başkanımızın yeni dönemde de aynı başarıyı sürdüreceğine inancımız tamdır. Bu anlamda başkanlık seçiminde kendisinin ve ekibinin yanında yer alacağız” diye konuştu.

Güral’a 45 numaralı forma hediye

Erkan Güral ve beraberindekiler AKGİAD ziyaretinin ardından Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor Kulübü’nü ziyaret etti. Teknik Direktör ve A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Hamza Hamzaoğlu’nun kapıda karşıladığı heyet, Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel ve yönetim kurulu üyeleri tarafından tesislerde konuk edildi. Burada kulüp yöneticileri, konukları olan Erkan Güral’a 45 numaralı Akhisar Belediyespor forması hediye ettiler. Akhisar Belediyespor’un başarısının gurur verici olduğunu söyleyen Erkan Güral; takımın bu hızlı yükselişini Avrupa kupalarına katılma hedefini gerçekleştirerek taçlandırması gerektiğini söyledi. Ziyaretin ardından takımın antrenmanını da izleyen işadamı heyeti, bir sonraki ziyaret noktası olan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’na (ATSO) geçti.

Markaları dünyaya tanıtacağız

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz ile görüşen Erkan Güral, Akhisar’ın gelişimine dikkat çekerken, özellikle beyaz et sektöründe yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Lokal markaların yaratılması ve bu markaları dünya ile tanıştırma hedefleri olduğunu belirten Erkan Güral, markalaşma ve ambalajlama konusunda ülkemizin zayıf yönlerini düzeltmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi. Başkan Güral, “Ülkemizi ve üyelerimizi ilgilendiren sorunlara çözüm aramak öncelikli görevimizdir. Sorunların çözümüne kavuşturulması sürecinde düşüncelerimizi net olarak ortaya koyacağız” dedi.   TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki heyet, günün sonunda AKGİAD üyeleri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Nezih bir ortamda yenen yemekte Başkan Güral, Akhisarlı genç işadamlarıyla bol bol sohbet etme fırsatı buldu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın