TSKB ile Macaristan Eximbank’ı arasında imzalanan iyi niyet anlaşması çerçevesinde dış ticaret ve yatırım finansmanı konularında işbirliği hedefleniyor.

Macaristan ve Türkiye arasında dış ticarete konu olabilecek ürünler arasında, başta enerji yatırımları için kullanılacak makine ve malzemeler olmak üzere özellikle hidroelektrik, biokütle yatırımlarıyla kaynak ve enerji verimliliği temaları altında su ve kaynak verimliliği sağlayan ara ürünler ve makineler yer alıyor.

Macaristan Eximbank:

Macaristan Kalkınma Bankası Grubu’na bağlı olarak 1994 yılından bu yana faaliyet gösteren bir kamu bankası olan Macaristan Eximbank, Macar ihracatçılarına doğrudan kredi sağlayarak, garanti vererek veya risk paylaşımı yapısıyla finansman desteği sağlıyor.

Türkiye Sınaî Kalkınma Bankası (TSKB):

1950 yılında kurulmuş olan Türkiye Sınaî Kalkınma Bankası (TSKB), Türkiye’nin özel sermayeli ilk kalkınma ve yatırım bankası olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. TSKB, geniş bir müşteri kitlesine kurumsal kredilendirme, proje finansmanı, finansal kiralama (leasing), yatırım bankacılığı kapsamında kurumsal finansman hizmetleri, sermaye piyasası aracılık faaliyetleri ve portföy yönetimi iş kollarında hizmet sunmaktadır.

Merkezi İstanbul’da olan TSKB’nin, Ankara ve İzmir’de de şubeleri bulunmaktadır. TSKB, yatırım projeleri başta olmak üzere iş dünyasına sağladığı uzun vadeli krediler, müşteriye özel danışmanlık ve aracılık hizmetleriyle Türkiye ekonomisinin gelişmesi ve büyümesine katkı sağlamaktadır. Verdiği kredilerde çevresel etki boyutunu özenle gözeten TSKB, uluslarüstü kuruluşlardan sağladığı çeşitli kaynaklarla reel sektör yatırımlarına destek olmaktadır.

Uluslararası standartlarda sürdürülebilir bankacılık anlayışını benimseyen TSKB, elde ettiği ekonomik, çevresel ve sosyal başarılar ile yerli ve yabancı paydaşlarının sürekli takdir ve desteğini kazanmıştır. 2006 yılında ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Standardı alan ve 2009 yılı itibariyle karbon ayak izini silen TSKB, her iki alanda da Türk bankacılık sektöründe ilklere imza atmıştır. Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi’ne (UNEP FI) üye olarak, çevreye ve sürdürülebilir kalkınmaya duyarlı uluslararası kuruluşlar arasına katılan TSKB, insan hakları, çalışma, çevre ana başlıkları ve yolsuzluk karşıtı 10 evrensel prensip doğrultusunda oluşturulan Birleşmiş Milletler “Global Compact”a da üyedir. 2013 yılında da Global Compact Türkiye Yönetim Kurululu üyeliğine seçilmiştir.

Financial Times ve IFC tarafından 2008, 2009 ve 2010 yıllarında ardı ardına üç kez ‘Gelişmekte Olan Ülkeler’ kategorisinde Doğu Avrupa’da ‘Yılın Sürdürülebilir Bankacılık’ ödülüne layık bulunan TSKB, 2011 ve 2013 yıllarında Avrupa Bölgesi’nde en iyi üç banka arasına girerek, sürdürülebilirlik konusunda attığı duyarlı adımların altını bir kez daha çizmiştir.

2012 yılında iklim değişikliğinin kaynak kullanımı ve üretim gibi faaliyetlerde neden olacağı değişiklikler kapsamında dünya atmosferindeki sera gazı derişimlerinin sınırlandırılması amacı ile hazırlanmış bir standart olan ISO 14064-1 sertifikasını da almaya hak kazanan TSKB, bu sertifikayı bankacılık sektöründe alan ilk kurum olmuştur. 2009 yılından bu yana sürdürülebilirlik raporu yayınlayan TSKB’nin 2013 yılı içinde yayınlanan üçüncü raporu Türk bankacılık sektörünün GRI A+ onaylı ilk sürdürülebilirlik raporu durumundadır.

TSKB ayrıca, 2011, 2012 ve 2013’de Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından düzenlenen Kurumsal Yönetim Zirve’sinde


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın