unnamed-56

Dünyanın sayılı uçak bakım şirketlerinden biri olan Lufthansa Teknik, Türkiye pazarını yakın takibe aldı. Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan Lufthansa Teknik tesislerinde düzenlenen gezinin ardından şirket ve şirket çalışmaları hakkında bilgi veren şirketin Güneydoğu Avrupa Satış Direktörü Andre Fischer, “Lufthansa Teknik şirketler grubu 30’u aşkın yan kuruluşu ve iştirakleri ile 26 bini aşkın kişiyi istihdam ediyor ve dünya çapında, üreticilerden bağımsız, havacılık teknolojisi hizmetleri sunan en önemli kuruluşlar arasında yer alıyor. Lufthansa Teknik hizmetleri sivil uçakların bakım, onarım, revizyon, modifikasyon ve donanım değişimi, motor ve komponentleri için servis yelpazesinin tamamını kapsamakta” olduğunu söyledi. Fischer ayrıca şirketin en etkili olduğu ülkenin ABD olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye pazarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Fischer konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye pazarı yaklaşık 5 milyar dolarlık bir pazar. Bu yüzden bu pazara büyük önem veriyoruz. Bunun için İstanbul’da Lufthansa Teknik’in bir ofisini kurduk. Ofisin kurulmasından sonra gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Müşterilerimiz olan Pegasus ve Sun Express ile daha iyi gittiğini gördük. Bu ofisi uzun vadeli olarak düşünüyoruz.”

Türkiye’de hızlı büyüme var

“Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz” diyen Fischer şunları söyledi: “Büyüyen havacılık sektörü için Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olması büyük avantaj. ’Mühendislik ve profesyonellik artıyor. Teknik liseler ve üniversitelerde havacılıkla ilgili eğitim programları artırılmalı. Almanya ve bazı ülkelerin üniversitelerinde çeşitli işbirlikleri yapıyoruz. Türkiye’de henüz bir işbirliği yapmadık. Türkiye’de de her türlü işbirliklerine açığız. Teknik okul ve üniversitelere program ve eğitim desteği verebiliriz. İstanbul’da kurduğumuz irtibat bürosuyla havayolu şirketlerine ve pazara daha yakın olduk. İlişkilerimiz daha çok gelişmeye başladı’.’

İki ülke arasındaki köprü

unnamed-57Lufthansa Teknik İstanbul İrtibat Bürosu Müdürü Fulya Türköz, ofislerini iki yıl önce kurduklarını hatırlatarak ““Geç geldik ama 2 yılda arayı kapattık. Benim görevin Türkiye pazarında Lufthansa Teknik’i temsil etmek. Lufthansa ile Türkiye’deki havayolu şirketleri arasındaki irtibatı kurmak. Türkiye pazarında hem havayolu şirketi sayısında baktığımızda hem de aktif uçak sayısı dediğimiz uçaklara baktığımızda Türkiye ekonomisinde büyüyen bir pazar. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye pazarında çok büyük bir gelişim bekliyoruz. Benim orada bulunma nedenim o pazarı daha yakından takip etmek ve şirket olarak hızlı davranabilmek Türkiye’nin havacılık profiline daha iyi hizmet verebilmek. Lufthansa olarak iki sene önce bir ofis kurduk. Türkiye’de yolcu ve kargo taşıyan aktif 400-450 uçak var. Önümüzdeki 10 sene içerisinde bu sayıya 300 uçak daha gelecek. O yüzden büyük ve büyümeye açık bir Pazar olarak görüyoruz” dedi.

Hamburg doğumlu Türköz’ün ailesi üç kuşaktır havacı. Dedesi Edremit’te Türk Hava Kuvvetleri için teknisyenlik yapmış, babası halen Lufthansa Teknik’te iniş takımları teknisyeni. “Adeta Boğaz Köprüsü gibi faaliyet gösteriyorum” diyen Türköz açıklamalarını şöyle sürdürdü: “ İstanbul’da Lufthansa Teknik’in, Hamburg’da ise Türkiye’deki 13 civarındaki havayolu şirketinin temsilcisiyim. Önümüzdeki 10 yılda Türkiye pazarında çok büyük bir gelişim bekliyoruz. Türkiye’de yolcu ve kargo taşıyan aktif 400 – 450 uçak var. Önümüzdeki 10 sene içinde 300 uçak daha gelecek. O yüzden büyümeye çok açık bir pazar. Türk Hava Yolları’na (THY) rakip değil, müşterimiz olarak bakıyoruz. THY Teknik’in portföyü bizim kadar geniş değil. Onların da şimdilerde özel jetler için VIP alanını araştırdığını biliyorum.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın