Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, Ankara’nın ana sanayide ürün payının artırılmasına yönelik çalışma başlattı. Dernek, düzenlediği ‘Yan Sanayi Tanışma ve Bilgilendirme Toplantıları’ ile Başkent’in ana sanayi ve yan sanayi firmalarını buluşturuyor.

TUSKON’a bağlı OSTİM merkezli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, Başkentli sanayicileri MAN Türkiye’de bir araya getirdi. Düzenlediği toplantılarla ana sanayi ve yan sanayi üreticilerini buluşturan dernek, söz konusu programlarla ana sanayi tedariğinde Ankara’nın payını artırmayı hedefliyor.

unnamed-2

Aktif Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Komisyon Başkanı ve ASO 2. Komite üyesi Tolga Bülent Erdoğan, düzenledikleri ‘Yan Sanayi Tanışma ve Bilgilendirme Toplantıları’ ile Ankara’da yer alan ana sanayiler ile bu sanayilere ürün ve hizmet sağlamak isteyen potansiyel firmaların buluşmasını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Öncelikli olarak ana sanayilerin tedariğinde Ankara’nın payının artırmayı hedeflediklerine vurgu yapan Erdoğan, MAN Türkiye toplantısı hakkında şu bilgileri verdi:

“ASO 2. Komite önderliğinde ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz toplantıda, MAN Türkiye CEO’su Münür Yavuz ve MAN Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Mustafa İskifoğlu ev sahipliği yaptı. Ankara ve İstanbul’dan yaklaşık 40 firmanın katıldığı programda, global olarak MAN Otobüs firmasının tanıtım sunumlarının yanı sıra, satınalma prosedürleri hakkında da bilgilendirme yapıldı. Programın devamında tesis gezisi ve satınalma yetkilileri ile firmaların tanışması gerçekleşti.”

Benzer programları önümüzdeki günlerde Türk Traktör Fabrikası, Hidromek, Erkunt Traktör Fabrikası, Arçelik, Aselsan, FNSS ve TAI gibi Ankara’nın önde gelen diğer ana sanayileriyle de gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, programlarla ilgili görüşmeleri başlattıklarını kaydetti.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın