unnamed-13

Asrın en büyük kuyruklu yıldızı ISON geliyor. 26 KAsım’da Türkiye’ye yaklaşan kuyruklu yıldızı, Celestron’ teleskoplarıyla takip edebilirsiniz.

4 ay önce Rusya’daki International Scientific Optical Network (ISON) isimli bilimsel araştırma kuruluşu tarafından keşfedilen ISON kuyruklu yıldızı çekirdeğinin büyükLüğünün 5- 6 kilometre olması, kuyruğu ile 91 milyon kilometreye ulaşması ve çekirdek çapının 5 bin kilometre olması sayesinde, dünyaya yaklaştığında az da olsa çıplak gözle bile görülebileceği tahmin ediliyor.

Ancak, asrın bu en büyük ve parlak kuyruklu yıldızını daha net görebilmeniz için, dünya’nın en iyi gökyüzü görüntüleyicileri arasında yer alan Celestron Teleskopu ile gece bile izlemek ve kaydetmek olağanüstü bir ayrıcalık ve deneyim olacaktır.

Bu büyüklüğü ve parlaklığına rağmen güneşe yaklaştığında ömrünü tamamlayabilme olasılığı olan bir kuyruklu yıldızı, ömrünüzde belki de ilk kez bu kadar yakında görme şansı için bir Celestron seçin..

Gökyüzü izleme cihazları arasında dünyanın en önemli markalarından biri olan Celestron’un pek çok çeşidinin yanı sıra, asrın kuyruklu yıldızı adına geliştirilen yeni teleskoplarından birini mutlaka seçmelisiniz.

ISON Kuyruklu Yıldızı 28 Kasım’da Dünyaya en yakın mesafede olacak ve ülkemizden de gece gözlemlenebilecek.

Yaklaşık 1 ay boyunca gözlemlenebileceği varsayılan ISON, eğer güneşe yaklaştığında parçalanırsa; parçaları, yörüngesi üzerinde bir inci gibi dizilecek ve bu gökyüzünün efsanevi gösterisi izleyenlere muhteşem bir selamla veda edecektir.

ISON Kuyruklu Yıldızını daha yakından ve uzun süre gözlemleyebilmek, parçalandığında ise gösterisine şahit olmak için hiç vakit kaybetmeden bir Celestron Teleskop edinin.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın