Ambalaj ve karton endüstrisinde faaliyet gösteren Mayr-Melnhof, Türkiye’deki 4. fabrikasını 2014 yılının başında Gaziantep’te açmaya hazırlanıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2,2 milyar avroyu aşan cirosuyla Avrupa ambalaj ve karton endüstrisinin önemli firmalarından Mayr-Melnhof, 2008 yılında Süperpak’ı satın alarak yatırımlarına hız verdiği Türkiye pazarındaki hedeflerini büyüttü.

Türkiye’deki ilk fabrikasını kurduğu 2006 yılından bu yana Türkiye’de 80 milyon avro tutarında yatırım gerçekleştiren Mayr-Melnhof, 4. fabrikasını 2014 yılının başında Gaziantep’te açmaya hazırlanıyor. Böylece Türkiye, tüm dünyada Almanya’nın ardından Mayr-Melnhof’un en çok fabrikaya sahip olduğu ikinci ülke konumuna ulaşacak. Hedefte 2016 yılında hizmete girecek İstanbul fabrikası var.

Süperpak’ın kurucusu olan ve çalışmalarını Mayr-Melnhof Türkiye Ülke Direktörü olarak sürdüren Atila Çallıoğlu, konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Mayr-Melnhof kendi alanında dünyanın sayılı, Avrupa’nın ise lider firması. Tüm dünyada 8 bin 600 çalışanıyla, 16 ülkede 44 fabrikayla üretim yapan bir dev. Türkiye’ye büyük hedeflerle geldiler ve ilk fabrikalarını 2006 yılında İzmir’de kurdular. O dönemde biz de Süperpak olarak sektörümüzün sayılı firmaları arasında yer alıyorduk. Mayr-Melnhof, Türkiye’ye geldikten sonra Süperpak’a yatırım yapmak için bizlerle görüşmeye başladı ve 2008 yılında bir ortaklık anlaşması imzaladık. Bu anlaşma doğrultusunda bugün itibariyle Mayr-Melnhof firması Süperpak’ın yüzde 100’üne sahip bulunuyor. Grup, bulunduğu her ülkedeki yönetim stratejisine uygun olarak Türkiye’de de lokal yöneticiler ile, yani bizlerle yoluna devam etmekte ve bugün de hedeflerimizi büyüterek, artan bir hızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Atila Çallıoğlu, hedeflerinin 5. fabrikayı 2016 yılında İstanbul’da açmak olduğunu bildirdi. Türkiye’deki 3. fabrikalarını 2011 yılında Karaman’da kurduklarını ve elde edilen başarıya paralel bir şekilde fabrikanın kapasitesini 2013 yılında yüzde 100 oranında artırdıklarını anımsatan Çallıoğlu, şöyle devam etti:

“Bu tesis aynı zamanda Karaman’da bulunan konusunda ilk ambalaj tesisi olarak öne çıkıyor ve bölge ekonomisi için kritik bir önemi sahip. Türkiye’deki 4. üretim tesisimizi 2014 yılının başında Gaziantep’te açacağız. Bu fabrikayla birlikte Gaziantep’te üretime başlayan ilk büyük ambalaj firması olmanın gururunu yaşıyoruz. Gaziantep ve civar illerdeki şirketlerin ihtiyaçlarına yerinde yanıt vererek bölge ekonomisine katkı yapacak olduğumuz için de ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Bununla birlikte Mayr-Melnhof’un Türkiye’ye olan güveni ve ülke pazarına yönelik büyük hedefleri doğrultusunda, Süperpak çatısı altında yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz. Hedeflerimiz arasında 2016 yılında 5. fabrikamızı İstanbul’da açmak ve bu tarihte Türkiye’deki pazar payımızı yüzde 20’ye çıkarmak yer alıyor. Böylece ülkemizde raflarda bulunan her beş üründen en az birinin ambalajı Süperpak tarafından üretiliyor olacak.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın