Türkiye’nin dünya ortalamasından daha hızlı büyüdüğünü belirten OTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ulvi Orhan, Türkiye’nin daha fazla ihracat ve daha fazla üretim yapması gerektiğini söyledi.

Osmanbey Tekstilci İş Adamları Derneği  (OTİAD), Üyeleri “Günaydın Osmanbey” kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi. Toplantıya İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, İHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemalettin Güneş, TİGSAD Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Özhamaratlı, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halit Tuna, BATİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erten, ÖRSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Kurt, Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Canpolat, ORKA Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, OTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ulvi Orhan, Patika Fuarcılık Genel Başkanı Didem Cılga ve OTİAD Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Dünya ticareti yavaşladı

OTİAD Başkanı Ali Ulvi Orhan, toplantıda yaptığı konuşmada,  Türkiye’nin daha fazla ihracat ve daha fazla üretim yapması gerektiğini söyledi. 2008’den beri dünya ekonomisi yavaşladığını belirten Orhan, şunları kaydetti: “Dünya ticaretinde bir gerileme söz konusu. 2012 yılında ise dünya yüzde 2.3 oranında büyüme kaydetti. Bu büyüme daha çok Asya ülkelerinin büyümesiydi ancak dünyaya da etkisi oldu. 2014 senesi için ise yüzde 3’lük bir büyüme bekleniyor. Türkiye dünya ortalamasından daha hızlı bir büyüme oranı kaydediyor ve bu yıl ihracat 153.5 milyar dolar olarak bekleniyor. Türkiye’nin tekstil ihracatı ise genel ihracatından daha fazla. Tekstil ve hazır giyim ihracatı artış gösteriyor. Daha fazla yabancı sermayeye girişi olmalı. Sektörün talepleri için bir araya gelmeliyiz.”

Sezonların birbirine karıştığını belirten Orhan, üreticinin malını satmakta zorlandığını da sözlerine ekledi.

Hedefleri büyütmeliyiz

ORKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ise hazır giyim sektörünün dünü bugünü ve yarını hakkında konuştu. Osmanbey’in şirketleri için ayrı bir yeri olduğunu belirten Orakçıoğlu, “Girişimlerimizin temelini Osmanbey oluşturuyor. Benim için Osmanbey sıcaklık, samimiyet ve enerji demek” dedi.

Dünya ekonomisinde gelişmeler bizi ne kadar etkiliyorsa, hükümetin aldığı kararların da olumlu ya da olumsuz etkilediğini ifade eden Orakçıoğlu, şunları dile getirdi: “Son dönemde işsizlik oranları açıklandı. Bu şu demek oluyor ki farklı parametreleri düşünmemiz gerekiyor. Daha fazla istihdam, daha fazla üretim ve daha fazla rekabet ortamı ile daha büyük hedeflerin koyulması gerekiyor. Şu an sıcak para ve cari açık temel 2 sorun. Bu sorunları aşmanın çözümünde ise Osmanbey var. Ülkenin ihtiyacı olan dövizin sağlanacağı en temel kaynak Osmanbey.“

Tek bir marka ile başarılı olamayacağımızı düşündüğümüz için farklı farklı segmentlerde marka ürettiklerini aktaran Orakçıoğlu, “Üst ve ticari segmentte markalarımız var. Pazar liderliği ve imaj liderliği olarak hedeflerimizi ayrıştırdık. Çünkü imaj ve pazar liderliğini ayrıştırmak gerek” diye konuştu. Orakçıoğlu, Fashionist Fuarı’na katılacaklarını da sözlerine ekledi.

Fashionist Fuarı’nda 15 bin kişi hedefliyoruz

Patika Fuarcılık Genel Başkanı Didem Cılga da yaklaşık 1 yıldır OTİAD ile Fashionist Fuarı için çok şey yaptıklarını söyledi.  Cılga, şunları kaydetti : “5-7 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde ilk kez böyle bir fuar düzenlenecek. Bu fuarı nasıl uluslararası hale getiririz diye düşündük ve büyük hedefler koyduk. Yerli ve yabancı yaklaşık 15 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz. Bu fuarda firmalar 2014 yılı yaz koleksiyonlarını ilk kez sergileyecekler. Dünyada İstanbul önemli bir marka. Bu iş dünyada konuşulan bir iş olacak. İddialıyız. Uyumlu çalışmalarından dolayı OTİAD’a teşekkür ederim.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın