Kuyumculuk sektörü firmalarından Karakaş Atlantis, 2013 yılının dokuz ayında 637 milyon 11 bin 944 lira ciro elde etti.

Karakaş Atlantis açıklamasına göre, 2013 yılının tamamında 700 milyon lira ciro hedefleyen şirket, bu hedefinin yüzde 91’ine yılın dokuz aylık döneminde ulaşmış oldu. 2012 yılının aynı döneminde 312 milyon 902 bin 685 lira ciro yapan şirket, geçen yılın aynı dönemine göre de satış performansını yaklaşık yüzde 104 artırmış oldu.

Karakaş Atlantis’in geçen yılın dokuz ayında 18,4 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 98,4 artarak 36,5 milyon dolara yükseldi. Yine geçen yılın dokuz ayında 4 milyon 536 bin 601 lira olan net faaliyet karı bu yılın 9 aylık döneminde yaklaşık yüzde 119 artarak 9 milyon 913 bin 914 liraya ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karakaş Atlantis Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş, bir önceki dönem, yine tüm kalemlerde ciddi büyümeler gerçekleştirmelerine rağmen ani kur değişimlerinden dolayı olumsuz etkilendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Geçen dönem de hemen hemen tüm kalemlerimizde ciddi artışlar ve büyümeler göstermemize rağmen, ikinci çeyrek sonu itibariyle altının son zamanlardaki dip fiyatlarının birinden bilançomuzu kapatmak zorunda kaldık. Bu da bizim için kurdan kaynaklanan suni bir zarar ortaya çıkardı. Ama bu dönem, hemen hemen tüm kalemlerimizdeki çarpıcı büyümelerle ve altın fiyatlarındaki üçüncü çeyrek sonu hafif toparlanma sebebiyle bir önceki dönemi telafi etmiş durumdayız. Aslında bu zamana kadar yatırımcılık anlamında kuyumculuk sektöründe halka açık tek firma olmanın, önümüzde sadece kuyumculuk sektörüyle ilgili örnek halka açık bir firma olmamasının zorluklarını yaşadık.  Fakat artık halka açıldığımız dönemden bu zamana kadar birçok şeyi deneyimledik ve öğrendik. Bundan sonra yatırımcılarımızla da çok daha iyi ve sağlıklı iletişim kurarak onların da memnuniyet düzeylerini artırmak düşüncesindeyiz.

2013 hedeflerimizin çok büyük bir kısmını geçmiş, çok az bir kısmına da çok yaklaşmış durumdayız. 2014 yılı için hedeflerimizi de belirleme aşamasındayız, 2014 ‘te de her alanda önemli adımlar atmak istiyoruz. Bilhassa, yeni ihracat alanları, pırlanta üretimi, 14 ayar takı üretimi, franchise sistemi, sosyal sorumluluk projeleri ve marka yönetimi ile ilgili yeni projelerimizi yapılandırma aşamasındayız. Bunların hepsini 2014 hedeflerimiz içerisine almayı planlıyoruz. 2014’te de, yıllardır devam eden artış ivmemizi bu belirtmiş olduğumuz daha çok alana taşıma gayretinde olacağız. Başarımızda katkısı olan müşterilerimize, çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza, hissedarlarımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın