0

BT güvenliği çözümleri sunan KOBIL, bankacılık sektörünün ileri gelenlerini Uluslararası Güvenlik Konferansı’nda bir araya getirdi. İnternet ve mobil teknolojilerin gelişimiyle olağanüstü bir değişim yaşayan online bankacılık işlemleri hizmet anlayışının temel alındığı etkinlikte en başarılı uygulamalar masaya yatırıldı. Katılımcılar, bankaların online bankacılık işlemlerinde tek kullanımlık şifre gönderimi amacıyla kullandığı SMS sisteminin maliyet yükünü ve güvenlik zaafiyetlerini ortadan kaldıran KOBIL AST çözümünün tüm ayrıntılarını görme fırsatı buldu. 

Veri güvenliği ve dijital kimlik sektöründe yenilikçi güvenlik çözümlerinin üreticisi KOBIL, 12 Kasım Salı günü, İstanbul Çırağan Sarayı Kempinski’de, Uluslararası Güvenlik Konferansı’nı düzenledi. İnternet ve mobil dünyadaki gelişmelerin yanı sıra, yeni fırsatların, yeni iş alanlarının ve en başarılı bankacılık işlem güvenliği uygulamalarının paylaşıldığı etkinlikte, yeni dönemin müşteri beklentileri ile butalepleri karşılamak için bankaların yapmaları gerekenler de masaya yatırıldı.

Etkinliğin açılışını, “İnovasyon ile Nasıl Değer Yaratılır?” sunumu ile KOBIL Kurucusu ve CEO’su İsmet Koyun yaptı. Markaları zorlu rekabette geride kalmaktan kurtaran esas unsurun inovasyon olduğunu belirten İsmet Koyun, dünyanın kasası olarak bilinen İsviçre bankalarının teknoloji güvenliğini sağlayan şirketinin başarısının arkasında Türk kararlılığı ile Alman teknik becerisinin yarattığı inovasyonun olduğunu vurguladı. “Mobil devrimin geleceği noktayı 15 yıl önceden biliyorduk” diyen İsmet Koyun, bankacılık işlemlerinde güvenliğin müşteri davranışının değişmesi ve yeni ekosistemlerin ortaya çıkması gibi gerçeklerin altında değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çağın şartlarına uygun güvenlik çözümünün 5 olmazsa olmazı

Bankacı müşteri ilişkilerinin köklü bir değişime uğradığını anlatan KOBIL CEO’su İsmet Koyun, müşterilerin artık çok hızlı banka değiştirebildiğini ve bankacılık işlemleri için farklı teknolojik cihazlar kullanma alışkanlığı kazandığını belirtti. Teknolojinin olağanüstü bir hızla gelişmesi nedeniyle yeni cihazlara ve yeni uygulamalara yönelik güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğinin altını çizen Koyun, çağın ideal çözümünün tablet, akıllı telefon ve bilgisayar gibi cihazların tamamını desteklemesi gerektiğini kaydetti. İdeal bir güvenlik çözümünün 4 ana talebi karşılaması gerektiğini söyleyen İsmet Koyun, bu talepleri “bağlayıcılık”, “kolay kullanım”, “esneklik” ve “düşük maliyet” olarak sıraladı. İsmet Koyun, bu 4 bileşen hakkında şunları söyledi: “Bağlayıcılık işlem ispatını gerektirir. Bankacılık hizmeti alan kişinin gerçekten o kişi olduğunu ispatlamak zorundasınız. Kolay kullanım ise insanların artık kullanma kılavuzu okumadığı bir dünyada bankacılık işlemlerinin olabildiğince akıcı olmasını sağlamaya yönelik reçetenizdir. Esneklik ve düşük maliyet ise söz konusu güvenlik çözümünün mümkün olduğu kadar çok kullanıcıya ulaşmasını sağlar ve böylelikle herkes güvence altına alınmış olur.”

Tek seferlik şifre modern çağın gereksinimlerini karşılamıyor

Bankacılık işlemlerinde kullanılan geleneksel güvenlik uygulamalarının yeni çağın beklentilerini karşılamaktan uzak kaldığını anlatan İsmet Koyun, KOBIL’in yurtdışındaki bankalarda kullanılan güvenlik çözümünün avantajlarını etkinliğin katılımcılarına aktardı. “Güvenlik sistemimizin 1 değil, 8 bacağı var”, diyen Koyun, SSMS (Çok Katmanlı Akıllı Güvenlik Sistemi) adı verilen KOBIL sunucusunun akıllı telefonlar üzerinde kötü niyetli program ve uygulama orijinalliği kontrolü yaptığını belirtirken, çözümün kopyalama engelleme, uçtan uca şifreleme, sanal akıllı kart teknolojisi, özel SSL protokolü ve özel sertifikalar ile güvenlik önlemlerini perçinlediğinin altını çizdi.

Sanal para talebine çözüm bulan şirket yeni Facebook ya da yeni Google olarak anılacak

Yeni dönemde tüm iş modellerinin “kazan-kazan-kazan” ilkesini temel alması gerektiğini söyleyen İsmet Koyun, bankacılık ekosisteminin geleceğine dair öngörülerini de paylaştı. Sanal para ve bonus puan sistemlerinin geleceğin ödeme aracı olacağını söyleyen Koyun, sanal para talebine yenilikçi çözüm getiren şirketin yeni Facebook ya da yeni Google olarak anılabilecek kadar büyük bir devrime imza atmış olacağını kaydetti.

“SMS out AST in”

KOBIL’in geleceğin bankacılık güvenliği dünyasına hitap eden uygulamalarından örnekler paylaşan İsmet Koyun, “Bank 2015” adı verdiği yeni güvenlik konseptinin avantajlarını anlattı. Vergi danışmanları, muhasebeciler ve hukukçulara BT hizmetleri sunan, bu yönüyle Almanya için stratejik bir kurum olan DATEV’e sunulan KOBIL AST çözümünden bahseden İsmet Koyun şunları söyledi: “DATEV sert kuralları olan bir kurum. Ancak dünyanın değişmesiyle birlikte kullanıcıların tercih ettiği cihaz çeşitliliğini kabullenerek, yeni önlemler almak zorunda kaldılar. Tüm cihazlarda bilgi güvenliğini sağlayabilen tek çözüm olan KOBIL AST çözümünü tercih ettiler. AST, banka ya da kurum ile müşterileri arasında güvenli bir kanal açarak, SMS gönderimi yönteminin getirdiği maliyeti ortadan kaldırıyor. Bu sayede bir bankanın şifre göndermek için SMS kanalını kullanmasına gerek kalmıyor ve SMS gönderimi maliyetinden olağanüstü tasarruf sağlanıyor. Özetle; artık ‘SMS out, AST in’”.

Etkinliğin açılış konuşmasının ardından İsviçre’nin altıncı büyük bankası Migros Bank’ın COO ve CIO’su Stephan Wick, KOBIL’in AST çözümü ile sahip oldukları avantajları bir sunum aracılığıyla katılımcılarla paylaştı. İsviçre çapında 63 şube, 1.375 çalışana sahip bir banka olarak 820 binin üzerinde müşteriye hitap ettiklerini belirten Stephan Wick, gelişen teknoloji ve değişen müşteri davranışları nedeniyle yepyeni bir güvenlik çözümüne ihtiyaç duymaları ile birlikte AST’yi tercih etmelerine kadar olan sürecin ayrıntılarını anlattı.

İsviçre’de bankalar siber saldırı müşterinin kaybını anında telafi ediyor

Tablet, akıllı telefon, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda çalışabilen, güvenli, kullanışlı, düşük maliyetli ve yeni uygulama potansiyelleri sunan bir güvenlik çözümüne ihtiyaç duyduklarını anlatan Wick, Türkiye’de kısa bir süre önce siber saldırıyı konu alan bir vakada mahkemenin tüm sorumluluğun bankada olduğunu ilan ettiğini hatırlatarak, “İsviçre’de tüm bankalar arasında bir centilmenlik anlaşması vardır. İtibar paradan daha önemlidir ve tüm bankalar bu nedenle müşterilerinin kayıplarını mahkemeye asla taşımadan hemen tazmin ederler” dedi. Bu şartlar altında kullanabilecekleri tek çözümün KOBIL’in AST çözümü olduğunu ifade eden Wick, çözümün SMS masraflarını ortadan kaldırma, kritik işlem alanlarına her cihazdan ulaşabilme, sezgisel ödeme onayı, dilendiğinde ek cihazlara yükleme yapılabilme gibi avantajları sayesinde son derece başarılı olduğunu ve çözümü kullanmaya başladıklarından bu yana hiç saldırı altında kalmadıklarını söyledi. AST çözümünün yazılım tabanlı olması nedeniyle son derece düşük maliyetli olduğunu ifade eden Stephan Wick, Migros Bank müşterilerine AST sayesinde harici bir cihaz vermelerine gerek kalmadığını ve bu sayede kaynaklarını farklı noktalara aktarabildiklerinin altını çizdi. AST çözümünün, kullanılan akıllı telefonu tamamen güvenli hale getirdiğini söyleyen Migros Bank yöneticisi, bu sayede online ödeme, mobil ödeme, güvenli mesajlaşma gibi ek uygulamaların da yolunu açtığını söyledi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın