HAKKÂRİ’DEN TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA BARIŞ MESAJI
Eğitim ile ilgili açıklama yapan Âti Gençlik Derneği Yönetim Kurulu başkanı İdris AĞACANOĞLU “Davetimizi kırmayarak bu gün aramızda olan Hocamız Sayın Fahri SARRAFOĞLU ‘nun Hakkâri’de olmasından çok memnunuz, kendilerine sonsuz minnettarız. Aynı zamanda program için bizlerle işbirliği geliştiren Aile ve sosyal Politikalar Müdürlüğümüz yetkililerine de teşekkür ederiz.9 yıldır gençlik alanında yerel, ulusal ve uluslar arası birçok gençlik çalışmasını başarıyla yürüttük ,bunun sonucunda Türkiye’nin fark yaratanları arasına girdik. Ati Bilişim Akademisi ise Hakkâri Valiliği koordinasyonunda SODES desteğiyle 3 yıl önce kuruldu. Bilişimin farklı beş alanında verdiğimiz çeşitli eğitimlerle 3 yılsonunda yaklaşık 350 gence ulaştık. Bu yıl ise Bilişimin yanı sıra kurulan kariyer ve girişimcilik merkezi ile de gençlerin sadece eğitim programları ile kalmayıp iş olanaklarını öğrenmesinin sağlanması, gençlerin istihdam olabilirliklerine ve kariyer hedeflerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi. Eğitim, katılımcılara verilen katılım belgeleri ile son buldu.
İLK BİLİŞİM AKADEMİSİ KURULDU
Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ve dönemin Hakkâri Valisi Sayın Muammer Türker’in de destekleri ile Âti Bilişim Akademisini kurduklarını hatırlatan Ağacanoğlu, Akademide Network, Web Tasarım, Bilgisayar İşletmenliği ve Çağrı Merkezi Operatörlüğü alanlarında 140 gence mesleki vasıf kazandırdıklarını söyledi. Akademi aynı zamanda gönüllü eğitmenler de yetiştiriyor. Bilgisayar alında uzmanlaşan gönüllü eğitmenleri ile Hakkâri genelinde kadınlar, muhtarlar vb. toplum kesimlerinin tümüne, bilgisayar okur-yazarlığı eğitimlerinin verilmesi planlanıyor.
SARRAFOĞLU: İCAT ÇIKARTIN
Yaşanmış öykülerle gençlere umutlu olmayı öğretmeyi hedefleyen Eğitimci Fahri Sarrafoğlu farklı olmakla başarılı olunabileceğini söyledi. Mor inek örneğinden bahseden Sarrafoğlu; “Mor inek mantığıyla hareket eden gençler girişimci gençlerdir. Başarılı olabilmenin asıl yolu el vicdanda, göz insanda, gönül ahlakta felsefesiyle hareket edebilmektir” dedi. Sarrafoğlu, gençlere icat çıkarmaktan korkmamaları gerektiğini ifade ederek BAHANE üreten değil ÇÖZÜM ÜRETEN bir genç olmalarını tavsiye etti. Her türlü malzemeyi değerlendirerek çok başarılı ürünler ortaya konabileceğini sözlerine ekleyen Sarrafoğlu, genç katılımcılara rutinden çıkmak için neler yapılması gerektiği üzerinde durarak “İcat Çıkartın- Eski Köye Yeni Adet Getirin ve Oturduğunuz Yerde Oturmayın” şeklinde slogan cümleler eşliğinde gençlerin mutlaka girişimci olmaları konusunda örnekler verdi
http://www.atigenclik.com/
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.