KalDer ve TÜSİAD işbirliği ile düzenlenen Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nde saha ziyaretine kalan adaylar (finalistler) belirlendi. KalDer tarafından 9 Ekim’de düzenlenen basın toplantısında TC. Antalya Şehit Binbaşı Turgut Cengiz Toytunç Anaokulu, Aras Kargo, İETT, Method Research Company, SYK Gümrük ve TC. Tarsus Belediyesi’nin Türkiye Mükemmellik Ödülü’nde saha ziyaretini hak eden adaylar olduğu açıklandı.
Türkiye’nin en prestijli ödülü için başvuran tüm markalara teşekkür eden KalDer Başkanı Hamdi Doğan, “Bugün saha ziyaretine kalan kuruluşlarımızı kutluyor ve süreçte başarılar diliyorum. Ulusal Kalite Ödülleri Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından geliştirilen Mükemmellik Modeli’nin Türk kuruluşları tarafından etkili kullanımını ve başarılı uygulamaların özendirilmesini sağlamak için hayata geçirildi. Yönetim Kalitesinin yükseltilmesi, üretim ve hizmetlerin, daha fazla katma değer yaratır hale gelerek, geniş bir paydaşlar zincirine yayılması ve beraberinde sürekliliğinin sağlanması işletmelerimizin öncelikli beklentisidir. Kalite ödülleri, kuruluşları sadece ciro, verimlilik, fire göstergeleri gibi tek boyutlu parametrelere göre değil, bütün süreçleri, hedefleri ve rekabet ortamındaki konumuna göre ele alıyor. Kuruluşların bütünsel yönetim sisteminin etkililiğini ölçtüğü için de iş dünyasında mükemmelliği simgeler hale geldi. Ödüle başvuran kuruluşlar bir mükemmellik yolculuğuna çıkıyor, sürekli kendilerini geliştirmek yönünde güçlü ve iyileştirilmesi gereken alanlarını öğrenme olanağını buluyorlar” şeklinde konuştu.
KalDer ödülü alan kuruluşların, Avrupa’da EFQM ödüllerinde de başarılarını tekrarladıklarına dikkati çeken Doğan, “Ulusal Kalite Ödülü kazanan işletmeler adeta Şampiyonlar Liginde oynayan takımlar gibi ayrışıyorlar. Yenilenmeye açık ve yaratıcılığı özendiren yaklaşımları ile kalıcı olma mesajını veriyorlar. Bu kuruluşlar, finansal başarılar kadar insan kaynağı tercihlerinde de önde gelen kuruluşlardır. Entellektüel sermaye varlığı ve potansiyeli açısından zengindirler. Bu özellikleri onları Mükemmel Kuruluşlar haline getiriyor” dedi.
Önceki yıllarda Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü kazanan İGDAŞ’ın yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında, 2013 yılında saha ziyaretine kalan firmaların yetkilileri birer konuşma yaptı.
Düzenlendiği 22 yıl boyunca Kalite Ödülleri’ne başvuran kuruluş sayısı 255, büyük ödül kazanan kuruluş sayısı ise 27’ye ulaştı. Bugüne kadar süreci başarıyla tamamlayan 45 kuruluş Başarı Ödülü, 5 kuruluşta Mükemmellikte Süreklilik Ödülü kazandı. Aynı başarıyı Avrupa’da sürdürmeyi devam eden Türk kuruluşları EFQM’de (Avrupa Kalite Yönetim Vakfı) 8 Büyük Ödül ve 12 Başarı Ödülü kazandı.
ÖDÜLLERİN ADI DEĞİŞTİ: TÜRKİYE MÜKEMMELLİK ÖDÜLLERİ
Başlangıcından bugüne Ulusal Kalite Ödülü olarak adlandırılan organizasyon, EFQM tarafından Avrupa’da yapılan isim revizyonuna paralel olarak, Kalite Ödülü Yürütme Kurulu’nun (KÖYK) önerisi ve KalDer Yönetim Kurulu’nun onayı ile bu yıl Türkiye Mükemmellik Ödülleri olarak değiştirildi. Basın toplantısında yapılan açıklamada, “Ulusal Kalite Büyük Ödülü” yerine “Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü”, “Ulusal Kalite Başarı Ödülü” yerine ise “Türkiye Mükemmellik Ödülü” isimlerinin kullanılacağı kaydedildi.
EFQM’in, uygulanan model ile isim uyumluluğunun sağlanması amacıyla değişikliğe gitmesi üzerine, Türkiye’deki ödül isimlerinde de değişiklik yapılmasına karar verildiğini belirten Kalite Ödülleri Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Durman, “Mükemmellik tanımı ile daha geniş kapsamlı ve sürekli gelişmeyi anlatırken, modelin felsefesini de daha iyi ifade ettiğimizi düşünüyoruz. “Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü” ve “Türkiye Mükemmellik Ödülü” isimlerini, web sayfamızda duyurduk ve ödüle başvuran kuruluşların oylamasına sunduk. Onlardan gelen talep ve oylama sonucunda bu isimler seçildi” dedi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.