Capatect

Filli Boya Yalıtım Grubu – Capatect markası çevreye ve topluma duyarlı olarak gerçekleştirdiği çalışmalarını bu kez farklı bir platforma taşıyor. Capatect, ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı hedefleyen Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından beşincisi düzenlenen Yeşil İş Konferansı’na sektöründen tek isim olarak katıldı. Bu yıl ki teması ‘Değişim Zamanı’ olarak belirlenen konferansta Filli Boya Yalıtım – Capatect, bugüne kadar yapılan çalışmaları ve alınması gereken önlemleri anlattı.

Capatect, ısı yalıtımının küresel iklim değişikliği ile mücadelede ne kadar önemli olabileceğini bir kez daha kanıtladı. Yeşil İş Konferansı’nda Sn. Dr. Uygar Özesmi moderatörlüğünde gerçekleşen “Kazan, Kazan, Kazan = Enerji Verimliliği” başlıklı oturumda konuşma yapan Betek Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, “Kurum olarak yeşil iş fırsatı yarattık. Son 10 yıl içinde 10 bin usta yetiştirdik. Halkı bilinçlendirmek için il il gezdik. Konutlara yaptığımız yalıtımlarla şimdiye kadar 1.95 milyon ton karbon salınımını önledik. Bu rakam, Bolu ormanlarının 1.43 katına tekabül ediyor” dedi.

Konuşmasında binalardaki enerji verimliliğine de değinen Gülay Dindoruk, “Ülkemizde enerjinin yüzde 37,2’sini binalarda, yüzde 32’sini sanayide ve yüzde 20’sini ulaşımda harcanıyor. Binalarda tüketilen enerjinin en büyük payı ise ısıtmadan kaynaklanıyor. Konutlarda tüketilen toplam enerjinin yaklaşık yüzde 75’inden fazlası ısıtma ve soğutma için tüketiliyor. Bu yüzden ‘ısı yalıtımı’ enerji tasarrufu için en önemli araçlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Biz Filli Boya Yalıtım olarak, firma bünyesindeki ısı yalıtım sistemleri ile 50 milyon m2 yalıtım yaptık.  Yalıtım yapılan binalarda yaklaşık yüzde 50 oranında daha az doğalgaz tüketilmesi dolayısıyla da, şimdiye kadar ürünlerimizle ısı yalıtımı yapılmış binalarda yaklaşık 910 milyon m³ doğalgaz kullanımına engel olduk” dedi.

Betek Teknik Pazarlama Müdürü Güneş İnan’ın da moderatörülüğünü üstlendiği “Kentsel Dönüşüm Sürdürülebilir Yaşam Alanları Oluşturmak İçin Fırsat Mı?” başlıklı oturumda ise Yapı Bloğu Pazar Geliştirme Yöneticisi And Akman ve TC. ÇŞB Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şehir Plancısı Bülent Yalazı ise kentsel dönüşümün sürdürülebilir yaşam alanları oluşturmadaki katkılarından bahsetti.

Geçtiğimiz yıl T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımı ile 80’e ulaşan çözüm ortağı ve 100’ü aşan konuşmacı ile gerçekleştirilen Yeşil İş 2012’nin ardından, bu sene 5.’si düzenlenen konferansta, “ Değişim Zamanı” teması işlendi. Türkiye’nin en güçlü sürdürülebilir iş platformu olarak kabul edilen Yeşil İş 2013 konferansında, sürdürülebilir iş dünyasının en yeni gelişmeleri tartışıldı ve yeni düşünce sistemleri şekillendirildi. İş dünyasını küresel tehditlerden koruyacak yeni fırsatların konuşulduğu konferansta, iş dünyasından liderler ve uluslararası konuşmacılar yer aldı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın