Tam anlamıyla öğrenme için “Hücreleme” yöntemi
Zambak Yayınları içeriklerini bu güne kadar hücreleme yöntemine göre(HYG) hazırlıyordu. HYG sisteminde; Parçalar birleştirilerek bütünün öğrenilmesi esas alınan yöntemde, bir yıl içinde işlenecek konular haftalara bölünüyor. Her hafta kendi içinde özgün bir bütün olarak planlandığından o haftaki konu gerekli ve yeterli olacak biçimde işleniyor.İşlenen konu, çok değişik etkinlik biçimleriyle pekiştirilerek örnek ve çözümlü sorularla öğrenilen konunun üzerinden yeniden geçiliyor. Son olarak, değişik ölçme ve değerlendirme metotlarıyla (çoktan seçmeli sorular, boşluk doldurma, bulmaca, eşleştirme vs.) konunun öğrenilip öğrenilmediği denetleniyor. Böylece bir haftalık çalışma tamamlanıyor. Her haftanın ayrı bir hücre olarak tanımlandığı bu modelde öğrenci her hafta bir hücre bitirerek konuları, üniteleri parça parça öğreniyor. Yılsonunda, hedeflenen konular tam anlamıyla öğrenilmiş oluyor.
Tüm içerik akıllı tahta ile uyumlu
Zambak Yayınları’nın uyguladığı HYG modeliyle hazırlanan kitaplar, Akıllı Tahta Uygulaması ile kullanmak için uygun hale getirildi. Akıllı Tahta uygulamasına özel araçlar eklenerek, eğitim deneyiminin daha fazla hissedilmesi için geliştirmeler yapıldı. Örneğin, perde aracı ile ekranın sadece bir bölümü gösterilebiliyor. Kalem aracı ile akıllı tahta bir defter haline dönüştürülebiliyor yahut sayfanın istenen bölümü büyütülebiliyor.
Yapılandırıcı Eğitim Sistemi ile değişen müfredata uygun
Milli Eğitim Bakanlığı, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Dönemi’nden itibaren5’inci sınıflarda Matematik ve Fen Bilimleri derslerinde; liselerde ise 9’uncusınıfta Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinde müfredatı değiştirdi. Öğrenci merkezli bir yaklaşım benimsenen yeni müfredat ile öğrencinin derslerde daha aktif olması, yaşamda ise araştırıcı ve sorgulayıcı bir kimlik kazanması amaçlanıyor. Yeni müfredat ile eşzamanlı olarak Yapılandırıcı Eğitim Sistemi’ne (YES) göre kitaplarını hazırlayan Zambak Yayınları, yayınların hazırlık aşamasında konuların daha rahat anlaşılması için şekil, grafik ve şemalardan da yararlanıldı. Pedagoji bilimcilerin öğrenmenin çoğunun görme yoluyla meydana geldiğinin altına çizen Zambak Yayınları Ürün Müdürü Mehmet Karagöllü şöyle konuştu: “100’ün üzerinde yazar kadromuzla, sayfalarca anlatılacak konuyu; çizimler, şemalar, fotoğraflar ve şekillerle canlandırarak, konuların ilk bakışta ve görme yoluyla öğrenilmesini hedefledik. Tüm öğretmenlerimizle konu anlatımlı kitap içeriklerimizi www.zambak.com adresinden paylaşarak Eğitimin dijital dönüşümüne destek veriyoruz.”
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.