Toprağın bereketini gelecek nesillere de aktarabilmek için sürdürülebilir tarımı destekleyen Knorr, Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğinde 3000 çiftçiyi sürdürülebilir tarım uygulamaları konusunda bilinçlendirdi. Elazığ bölgesinde 14 Haziran – 16 Eylül 2013 tarihleri arasında verilen ve bölgenin ihtiyaçlarına göre özelleştirilen eğitimlerde domates yetiştiriciliği üzerine odaklanıldı ve sürdürülebilir domates tarımında Elazığ’da önemli bir adım atıldı.
Sürdürülebilir tarımın bir sorumluluk değil, gereklilik olduğu vizyonuyla hareket eden Knorr, 2015 yılına kadar ürünlerinde kullandığı Türkiye’de yetiştirilen tüm sebze ve baharatların %100’ünü sürdürülebilir kaynaklardan temin etmek amacıyla çalışıyor. Knorr, bu hedefi doğrultusunda ilerlerken verdiği çiftçi eğitimleriyle de Türk tarımına destek oluyor.
Knorr, Fırat Kalkınma Ajansı İle El Ele Verdi
Knorr, sürdürülebilir tarıma geçiş için sadece Türkiye’de alım yaptığı tarlaların çiftçilerinin değil, Türkiye’nin dört bir yanındaki çiftçilerin gerekli farkındalığa ve donanıma sahip olmaları için çalışıyor. Knorr, bu amaç doğrultusunda işbirliği yaptığı kuruluşlara Fırat Kalkınma Ajansı’nı da ekleyerek Elazığ ve çevre köylerdeki çiftçilere de ulaştı. Bölgedeki çiftçileri sürdürülebilir tarım konusunda bilinçlendirmek için ziraat mühendisleri ve bölgenin önde gelen çiftçilerinden seçilen 30 kişi konuyla ilgili eğitim aldı. Eğitimin ardından bölgeye dönen eğitmenler, Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün de desteğiyle, Elazığ merkez ve çevre köylerinde 14 Haziran- 16 Eylül 2013 tarihleri arasında çeşitli eğitim etkinlikleri düzenledi ve verilen eğitimlerle toplamda 3000 çiftçiye ulaşıldı.
Bölgede gerçekleştirilen eğitimler kapsamında genel sürdürülebilir tarım, tohum, fide seçimi, hastalık ve ilaçlama, çapalama, bakım işlemleri, hasat gibi domates üretim sürecinin tamamı ele alındı ve biyoçeşitlilik konusunda bilgilendirme yapıldı. Her geçen gün sürdürülebilir kaynaklardan tedarik ettiği sebze ve baharatları artırarak doğaya ve tarıma destek olan Knorr, tüketicilerine tohumundan gübresine, sulamasından toplanmasına kadar her sürecini izlediği güvenilir ürünler sunmanın gururunu yaşıyor.
Toprağımızın Geleceğini Düşünüyoruz
Tarımın Türkiye’nin can damarı olduğunu ifade eden Unilever Türkiye Gıda Kategorisi Pazarlama Direktörü Ali Coşkun, “Knorr olarak doğanın cömertçe sunduğu kaynakları özenle tüketicilerimizin sofralarına getirirken, bu kaynağın sonsuz olmadığını biliyor ve doğanın, dolayısıyla da doğal lezzetin geleceğine sahip çıkıyoruz. Türkiye’nin bereketli topraklarını korumak için sürdürülebilir tarıma geçmek şart. Biz bu bilinci yaratmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 2011’den beri WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Türkiye işbirliğiyle verdiğimiz eğitimlerle bugüne kadar 2000’e yakın çiftçiyi sürdürülebilir tarım konusunda bilgilendirdik. Fırat Kalkınma Ajansı ile yaptığımız işbirliğiyle ise, bölge için önemli bir tarımsal hammadde olan ve Knorr’un en çok alım yaparak sürdürülebilirlik hedefine en çok yaklaştığı hammadde olan domates üzerine eğitimler gerçekleştirdik. İşbirliği kapsamında sürdürülebilir domates yetiştiriciliği konusunda 3000 çiftçiyi eğittik. Bu, hektarlarca tarla, tonlarca domates demek.2013 sonuna kadar WWF ile gerçekleştirdiğimiz eğitimler ve diğer işbirliklerimizle beraber toplam 7100 çiftçiye eğitim vermiş olacağız” diye konuştu.
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop “ Elazığ ve çevresinde tarım istihdamı, sanayi istihdamının çok üzerinde bir değere sahip. Yerel nüfusun yüzde 29’u tarım sektöründe çalışıyor ve bu oran Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Knorr’un desteğiyle sürdürülebilir tarım konusunda ve dolayısıyla topraklarımızın korunarak bölgenin veriminin artması yolunda büyük bir adım attık. Bereketli topraklar ve sürdürülebilir tarım teknikleri, hem çiftçilerimizin hem de bölge tarımının kalkınmasında önemli rol oynayacak. Ayrıca ilimiz için önemli bir tarım ürünü olan domatesin; sürdürülebilir tarım yöntemleri kullanılarak üretilmesine yönelik çalışmamızın, ilimizdeki domates üretimine önemli katkıları olacaktır” dedi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.