?Türkiye’de lojistik pazarı 50 milyar doları aşıyor,? diyen Logitrans Transport Lojistik Fuarı Müdürü Altınay Bekar, 2 bin kadar şirketin lojistik alanında faaliyet gösterdiğini vurguladı. Türk lojistik pazarının 2015 yılına kadar iki katına çıkmasının beklendiğini ifade eden Bekar, ?Türkiye dünyanın 17. büyük ekonomisi olup -kriz faktörü bir yana- düzenli bir şekilde büyüyor,? iddiasında. Kara, deniz, hava, demiryolu taşımacılığı, depolar, limanlar ve ekipmanları ile şehiriçi, şehirlerarası taşımacılık, lojistik çözümleri, finans, yazılım, otomasyon ve telematik fuarı olarak düzenledikleri Logitrans’ın bu gelişmeye karşılık olarak hayata geçirildiğini belirten Altınay Bekar, şunları söyledi: ?Avrupa, Balkanlar, Karadeniz, Kafkaslar, Orta Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’nun bağlantı noktasındaki Türkiye, bu konumunun yanında iç pazar fırsatları, ihracat artışı, gelişmiş altyapısı ve dinamik bir iş gücüne sahip bulunuyor. Bu da fuarımızın en büyük güvencesini oluşturuyor.?

Türkiye’nin, Avrupa’nın vize uyguladığı pek çok ülkenin vatandaşına vizesiz giriş izni verdiğini, bunun da Logitrans katılımcılarına çok sayıda ülkeden çok farklı bir ziyaretçi kitlesi yarattığını savunan Altınay Bekar, şöyle devam etti:

?Dünya ticaretinin ekseni doğuya doğru kayıyor. Türkiye ise iki kesim arasındaki tek mantıklı ülke konumunda bulunuyor. Dünyanın pek çok ülkesinden sadece 3-4 saatlik uçuş mesafesinde bulunuyoruz. Yanısıra, kara ve deniz ulaşımı son derece kolay ve zengin seçeneklere sahip. Gelişmiş fuarcılık altyapısı, salonlar ve buralara ulaşım var. İstanbul’un eğlence, konaklama ve tarih-kültür turizmi kapasitesi çok yüksek. Bu da Logitrans için çok önemli avantajlar oluşturuyor.?


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın