Akbank, Türkiye ekonomisinin itici gücü olan KOBİ’lere rekabette öne çıkmalarını sağlamak amacıyla özel çözümler geliştirmeye devam ediyor. Akbank, Sabancı Üniversitesi ile gerçekleştirdiği “Girişimci Geliştirme Programı”na bu yıl “Sosyal Girişimci Geliştirme Programı”nı da ekledi. Bu yıl yedincisi düzenlenen Girişimci Geliştirme Programı’na başvurular 27 Eylül tarihine, ilk kez düzenlenen Sosyal Girişimci Geliştirme Programı’na başvurular ise 13 Eylül tarihine kadar yapılacak.

Jüri değerlendirmesi sonucu, “Girişimci Geliştirme Programı” için 50 şirket, “Sosyal Girişimci Geliştirme Programı” için ise 20 kuruluş seçilecek. Girişimciliğe adım atmış şirketlerin başvurabildiği programlarla toplam 70 kişiye, işlerini büyütmelerini sağlayacak eğitim desteği sunulacak.

Sabancı Üniversitesi işbirliği ile yürütülen Girişimci Geliştirme Programı’nı Türkiye’de girişimcilik konusunda çalışmalarıyla ön plana çıkan Endeavor, Inovent ve KAGİDER, bu yıl ilk kez düzenlenen Sosyal Girişimci Geliştirme Programı’nı ise TÜSEV ve Ashoka destekliyor.

“Girişimcilere desteğimiz sadece finasmanla sınırlı değil, girişimcilik ekosistemine değer katan birçok çözüm sunuyoruz.”

Programlara ilişkin bilgi veren Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, ekonomik büyümeye dinamizm ve ivme kazandırmak için girişimcileri desteklemenin büyük önemi olduğuna işaret etti ve ekledi:

“Türkiye’nin önünde, Cumhuriyetin 100. yılında 10 büyük ekonomi arasına girmek gibi çok kritik bir hedef var. Bu hedefe ulaşmak için bugünkünden çok daha fazla girişimciye ihtiyacımız var. Yeni düşüncelerin yaratılmasında, yeni endüstrilerin doğmasında aktif rol oynayan girişimciler, müşteri ihtiyaçlarını en hızlı ve doğru şekilde analiz ederek, içinde bulundukları ekonomiye dinamizm katıyorlar. Bu nedenle Akbank olarak girişimcilere desteğimiz sadece finansmanla sınırlı değil, girişimcilik ekosistemine değer katan birçok çözüm sunuyoruz. Bu kapsamda Sabancı Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz Akbank Girişimci Geliştirme Programları ile girişimcilerimize eğitimler veriyoruz. Programla girişimcilere uzun soluklu bir gelişim stratejisinin, sürdürülebilir büyümenin yolunu açmayı hedefliyoruz. Önemli olan şirketi sağlıklı büyüyen bir şirket haline getirmek ve bunu sürekli kılmak. Hayata geçirildiği 2007 yılından bu yana pek çok girişimciyi destekleyen Akbank Girişimci Geliştirme Programları ile bu sene de birbirinden değerli girişimciler arasından belirlenecek 70 girişimciye eğitim imkanı sağlayacağız. İlk kez başlattığımız “Sosyal Girişimci Geliştirme Programı” ile ise girişimciler toplumsal konularda geliştirdikleri yenilikçi çözümlerini daha geniş kitlelere ulaştırmanın yollarını keşfedecek. Umarız ki bu programlarla, girişimcilerimiz işlerini daha büyüterek yarının iş dünyasında önemli bir yer edinir.”

Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Konseyi Akademik Direktörü Prof. Dr. Dilek Çetindamar da, Akbank ile ortaklaşa sürdürdükleri “Girişimci Geliştirme Programı” ve “Sosyal Girişimci Geliştirme Programı” ile ilgili bilgi verirken, “Bu yıl ilk kez başlattığımız Sosyal Girişimci Geliştirme Programı’nda yeni ekonominin yeni bileşenleri olan sosyal girişimcilerimizi öncelikle hızla değişen girişimcilik ortamı ve küresel trendler hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanında, bu girişimlerin kurumsallaşmalarına destek olacak nitelikte dersler vereceğiz” dedi.

Başvuruları, www.kobilersizinicin.com adresinden yapılan “Girişimci Geliştirme Programı” için son başvuru tarihi 27 Eylül olarak belirlendi. Jürinin yapacağı değerlendirmeler sonucu belirlenecek 50 şirket 5 tam gün sürecek programa katılacak. Sabancı Üniversitesi bünyesinde verilecek eğitim programı; girişimciliğe adım atmış, işini büyütmek isteyen girişimcilere büyüme dönemlerinde gerekecek finansal hesaplamaları yapmaları, büyüme stratejileri, farklı iş modelleri, fikri mülkiyet, iş ve pazarlama planları oluşturmaları için destek sağlıyor.

Bu yıl ilk kez düzenlenen “Sosyal Girişimci Geliştirme Programı”nın başvuruları da www.kobilersizinicin.com adresinden yapılıyor. Programa 13 Eylül tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Sosyal girişimci olarak vakıf, dernek, kooperatif veya şirket kurmuş ancak büyüme aşamasında sorunlar yaşayan girişimcilere kurumsallaşma konusunda destek verilecek program için jüri 20 kuruluş belirleyecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan en başarılı sosyal girişimci dünyanın önde gelen işletme okullarından INSEAD tarafından düzenlenen Uluslararası Sosyal Girişimcilik Konferansı’na katılma hakkı kazanacak.

Eğitim programına katılacak kuruluş temsilcilerine; müzakere ve karar verme, muhasebe ve finans, medya yönetimi, hukuk, sürdürülebilir kalkınma ve sosyal girişimcilerin etkisi, etkin takım kurulumu ve liderliği, organizasyon değişiminin yönetimi, iş modeli inovasyonu, strateji, büyüme ve mentörlük paneli ve işbirliği başlıkları altında eğitim verilecek ve uygulamalı proje çalışmaları yapılacak.

Adaylar, Akbank ve Sabancı Üniversitesi’nin ortaklaşa sürdürdükleri bu iki programdan yalnızca birini seçip başvurabilecekler.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın