Okulların açılış tarihinin yaklaşması, bayram tatilinin sıcak havalara denk gelmesi ve 12 Eylül tarihindeki referandum, Ramazan Bayramı?na yönelik yapılan planlar üzerinde etki sahibi oluyor. Bu bayramda da kimimiz tatile gidiyor, kimimiz bayramlaşmak için yakınlarının yanına seyahat ediyor. Tarafsız ve bağımsız karşılaştırma sitesi Enuygun.com, bayram tatilinde neler yapmayı planladığımızı araştırdı.

Arife ve bayramın ilk günü gidiş ve bayram sonu dönüş olmak üzere www.enuygun.com üzerinde gerçekleştirilen uçak bileti incelemelerini baz alan analizde, İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya gibi yurtiçi tatil bölgelerine yakın havalimanlarına yapılacak uçak seferlerine yönelik aramalar toplam aramaların yaklaşık üçte birini oluşturdu. Diğer taraftan uçak bileti aramalarının yüzde 17?si bu bayram tatilini yurtdışında geçirmeyi düşünenler tarafından gerçekleştirildi. Bayramda tatil yöresi niteliğinde olmayan diğer illere, yani memleketlerine ya da yakınlarının yanına gitmek için uçak bileti araması yapanların oranı ise yüzde 53 olarak gerçekleşti.

Bu bayram, tatilini şehir dışında geçirmek için uçak bileti sorgulayan her iki kişiden birinin tatile gitmek istediğini belirten Enuygun.com Başanalisti Betül Sungurlu, referandum nedeniyle özellikle geri dönüş uçak biletlerinde aramalarının 11 Eylül akşamı ve 12 Eylül sabah saatlerinde yoğunlaştığını belirtti. Sungurlu, ?Referandum nedeniyle bayram tatilinin 4 günden 3 güne düşmüş olmasına rağmen www.enuygun.com üzerinden yapılan uçak bileti aramalarında ciddi artış gözlemliyoruz. Tatil ya da bayram ziyareti nedeniyle seyahat edecek olanlar zamandan ve paradan tasarruf etmek ve kendileri için en avantajlı uçak biletini seçmek için Enuygun.com?u kullanıyor,? dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın