Kaspersky Lab-byod

Kaspersky Lab tarafından, global olarak yapılan araştırma sonuçlarına göre, Türk şirketleri için en hayati görülen IT konularının başında, ‘gelecek güvenlik ihlallerinin önlenmesi’ ve ‘mobil cihazların şirket IT sistemlerine entegrasyonu’ geliyor. Araştırmaya göre, global pencereden bakıldığında, her geçen gün ne kadar fazla sayıda zararlı yazılımın ortaya çıktığı konusunda fikir sahibi olan şirketlerin ise sayısı oldukça az!

B2B International ile Kaspersky Lab tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan 2013 Global Kurumsal IT Güvenlik Riskleri araştırmasına göre birçok şirket, her gün ortaya çıkan yeni zararlı yazılımları yeterince ciddiye almıyor. Araştırmaya göre; şirketlerin yalnızca yüzde 6’sı yaşanan tehlikenin farkında.

Kaspersky Lab tarafından belirtilen sonuçlara göre, dünyanın her yerinde, her gün yaklaşık 200,000 yeni zararlı yazılım ortaya çıkıyor. Yapılan araştırmalarda, bu rakamı tahmin etmesi istenen katılımcılardan yalnızca yüzde 6’sı doğru tahminde bulunurken, yüzde 90’ı daha düşük ve yüzde 4’ü daha yüksek bir rakam belirtti.

Türk firmaları, gelecek IT yatırımlarına yönelik kaygılar yaşıyor…

Söz konusu araştırmanın, Türk firmalarına yönelik ortaya koyduğu veriler de dikkate değer… Türk şirketlerinin çoğu, çalışanların kendi mobil cihazlarını kullanmalarını risk olarak görmüyor. Geçtiğimiz yıl böyle düşünen firmaların oranı yaklaşık yüzde 50 iken, bu yıl yarısından fazla bir orana sahip. IT personeli tarafından dikkate alınması gerektiği düşünülen en önemli IT  fonksiyonları, “güvenlik ihlallerini önlemek” olarak belirtiliyor. Türk firmaların yüzde 32’si tarafından, bu ihlallerin etkilediği en önemli konu ise gelecekteki IT yatırımları olarak ortaya çıkıyor.

IT sistemlerindeki değişimi yönetmek de diğer öncelikli kaygılardan biri. Türkiye’de son bir yılda, yüzde 55 oranında sistem genelinde donanım yükseltme, yüzde 36 oranında yeni uygulama yazılımlarının sistem geneline entegrasyonu ve yüzde 36 oranında mobil cihazların sisteme entegrasyonu öne çıkan konular olarak göze çarpıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın