Bimeks; yatırımları, mağazacılık anlayışı ve ürün gamı konusundaki spesifik tutumunun yanı sıra hizmet anlayışında ortaya koyduğu farklılıklar ve müşteri memnuniyeti çerçevesinde sektöre getirdiği yenilikler ile bir dünya markasıdır.

1990 yılında Akgiray ailesi tarafından kurulan ve 2010 yılında halka arz edilerek ortaklık yapısını değiştiren ve bu doğrultuda yatırımlarını da geliştiren, franchise projesi ile ülke genelinde yaygınlığını hızla arttıran Bimeks, 2012 sonu itibari ile 42 şehirde, 69 mağaza, 32 Franchise mağaza ve 700 personeli ile 40.000 m2 satış alanında hizmet verdi. Teknoloji perakendeciliği sektörünün ilk markası olarak önem ve değerini koruyan Bimeks, 23 yıldır alanında sürdürdüğü bu yenilikçi, öncü ve müşteri merkezli hizmet anlayışıyla faaliyetine devam etmektedir. Özgün hizmet ve perakendecilik konsepti ile mutlu, güvenli ve keyifli bir alışveriş deneyimi yaşatan Bimeks markasının müşteri sadakatinde açık fark ile liderliğini koruyor olması, sektörün öncü ve lider markası olduğu gerçeğini bir kez daha göstermektedir.

Bimeks 2012 yılında; m2 başına net satış tutarı 13.400 TL (? 7.500 USD ) ve net satışları toplamı 495 Milyon TL ile satışlarda son 3 yılda ortalama büyüme oranı % 29 olan dev bir markadır. İnternet üzerinden satışların yapıldığı 1. Mağazası ile 2012?de fark yaratmaya devam eden Bimeks, satışlarının coğrafi dağılımları ile de pazar payını artırmaktadır. 2012?de ?Tanınmış Marka? statüsüne sahip olan Bimeks, ??Down Sendromu Sosyal Sorumluluk Projesi?? ile de sosyal bilinci ve paylaşımı yüksek bir marka olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Bimeks 2013 hedefleri arasında 52 şehirde, 100 mağaza ile 51.000 m2 satış alanında 250 yeni istihdam oluşturmak ve İnternet satışında%50 büyüme yer almaktadır. 2013 ciro hedefi ise 650 Milyon TL?dir.

Bimeks, geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği basın toplantıları çerçevesinde sektör değerlendirmeleri ve analizleri ile de adından söz ettirmeye ve takip edilmeye devam etmektedir. 2012 yılının değerlendirmelerini, 2013 yılına dair hedeflerimizi ve sektör beklentilerimizi paylaşmak üzere Bimeks Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Murat Akgiray ve Bimeks Genel Müdürümüz Sayın Arif Bayraktar’ın bizzat katılımıyla gerçekleştirdiğimiz basın toplantımıza göstermiş olduğunuz ilgi için bir kez daha eşekkür ederiz.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın