Takas şenlikleri Maltepe Organik Pazarı’nda devam ediyor. Yeryüzü Derneği ve Zumbara işbirliği ile dördüncüsü  gerçekleştirilen takas şenliği her ayın ikinci pazarı  Maltepe Organik Pazarı?nda tekrarlanıyor. Şubat ayında gerçekleşecek etkinliğin tarihi 10 Şubat 2013.

Ekim ayından beri her ay gerçekleştirilen şenlikte katılımcı sayısı ve takas ürünleri çeşitlenerek artmaya devam ediyor. Maltepe Organik Pazarı?nın ev sahipliği yaptığı şenlikte, elektronikten kitaba, giysiden doğal ve organik ürünlere, dekorasyon malzemelerinden bebek giysisine, ev yapımı ürünlerden CD?ye kadar birçok eşya takas yoluyla paylaşılıyor.

Takas şenliklerinde dağıtılan kuponların bir sonraki şenliklerde de geçerli olması katılımcıların ihtiyaç duymadıkları eşyaları almasını önlediği gibi kuponlara da bir nevi para birimi işlevi sağlıyor.

Takas etkinliğinin düzenlenmesindeki öncelikli amaç günümüz ekonomisinin yarattığı kullan ? at yaklaşımına ve her şeyin parasal bir değere sahip olduğu sisteme alternatif, yerel, ufak da olsa bir çözüm sunmak. Evlerde atıl durumda bekleyen birkaç kitap, fazla yapılan reçel, çocukların oynamadığı oyuncaklar bir başka kişi için ihtiyaç değeri taşıyabiliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın