Numara taşıma sisteminin dördüncü yılında Vodafone en çok tercih edilen operatör olmaya devam etti

9 Kasım 2008?de hayata geçen mobil numara taşınabilirliği uygulaması 4 yılı geride bıraktı. Vodafone Türkiye, son 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da en fazla numara taşınan operatör olmaya devam etti.

Vodafone Türkiye, numara taşımanın 4 yıllık net abone rakamında da birinciliğini sürdürdü.

Dünya kalitesinde en yeni mobil teknolojileri Türkiye?deki tüketicilerle buluşturan Vodafone Türkiye, numara taşıma uygulamasının dördüncü yılında da en çok numara taşınan operatör unvanını korudu. Vodafone Türkiye, 3 yıldır olduğu gibi numara taşınabilirliğinin dördüncü yılında da toplam 17 milyon 396 bin numara ile en fazla numara taşınan operatör oldu.

Cep telefonu kullanıcılarına numarası değişmeden istedikleri operatörü seçme, memnun değilse operatörünü değiştirme özgürlüğü sunan numara taşınabilirliği uygulaması dördüncü yılını geride bıraktı. BTK verilerine göre 4 yılda 49.1 milyon numara taşınırken, Vodafone Türkiye numara taşımanın dördüncü yılında da en fazla numara taşınan operatör konumunu sürdürdü. 4 yılda toplam 17 milyon 396 bin, net abone sayısında da 2 milyon 513 bin numara ile liderliğini devam ettirdi.

Vodafone Türkiye Regülasyon ve Kurumsal İlişkilerden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

?9 Kasım 2008 tarihinde, cep telefonu kullanıcılarına numaralarını değiştirmeden istedikleri operatöre geçme özgürlüğünü sunan mobil numara taşınabilirliği uygulaması hayata geçti. Böylece sektörümüzde rekabetin koşulları adilleştirilirken diğer taraftan müşteri odaklı çözümlerin daha da geliştirilmesi sağlandı. Biz de Vodafone Türkiye olarak müşteri odaklı çözümlerimizin getirisi ile numara taşımanın dördüncü yılında da en çok tercih edilen operatör olmaya devam ettik. Türkiye?de faaliyete başladığımız 2006 yılından bu yana 11 milyar TL?yi aşkın yatırım yaptık, ülkemizi kesintisiz iletişim çağına taşıma hedefiyle altyapımızı en yeni teknolojilerle modernize edip güçlendirdik. Müşteri memnuniyetini odağımıza alarak dünya kalitesinde en yeni ürün ve hizmetleri abonelerimize sunduk. Mobil iletişim konusundaki global gücümüzü Türkiye?deki tüketicilerin beklenti ve ihtiyaçlarına göre kullandık, mobil teknolojiyi kolay ve ulaşılabilir hale getirdik. Faaliyetlerimizin meyvelerini de tüketicilerimizin memnuniyeti ile toplayıp 4 yıldır en çok tercih edilen operatör olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Bu başarı müşterilerimize kayıtsız şartsız memnuniyet sağlama konusundaki kararlılığımızın en büyük ödülüdür.?

Hasan Süel: ?Uyarı sesi tüketici mağduriyetine yol açıyor?

Hasan Süel sözlerini şöyle sürdürdü:

?Numara taşımanın dördüncü yılını geride bırakırken, tüketicilere tam bir özgürlük sunmanın önünde tek bir engel kaldığını düşünüyoruz. Numarasını taşıyan kişi arandığında duyulan uyarı sinyalinin tüketici mağduriyetine sebebiyet verdiğine ve adil rekabeti engellediğine inanıyoruz. Uyarı sinyali, abonelerin operatör tercihlerini özgürce yapabilmelerinin önünde engel oluşturarak kendileri için daha avantajlı buldukları tekliflerden yararlanmalarını kısıtlıyor ve abone mağduriyetine neden oluyor. Öte yandan numara taşıma öncesi dönemden çok farklı olarak, operatörlerin sunduğu şebeke içi tekliflerin yüzde 20?lere gerilediğini ve abonelerin yüzde 80?den fazla kısmının her yöne tarifelerden yararlandığını görüyoruz. Vodafone olarak, tüketici özgürlüğünü kısıtlayarak abone mağduriyetine sebebiyet veren ve yurtdışında bir benzeri bulunmayan uyarı sinyali uygulamasının kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile temas halindeyiz.?


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın