Les Arts Turcs ve Şengüler Turizm’in düzenlediği “Dördüncü Yabancı Seyyahlar Gözüyle İstanbul 2011” (Istanbul Photo Contest 2011) Uluslararası Fotoğraf  Yarışması Sergisi 10-17 Eylul 2012 tarihleri arasinda Taksim Metro İstasyonu Sanat galerisinde sergilenecek.

Geçen seneki sergiyi 8.000 kisi ziyaret etti. Bu sene sergilenecek fotograflar arasinda Orhan Pamuk?un İngilizceye çevrilen ??Silent House ?? sessiz ev romanının kapak fotografını çeken Kuzey Irlandali Fotografçı James Hughes in 2 fotografı bulunuyor.

http://www.istanbulphotocontest.com/winners.php

Yarışmayı kazananların fotograflarına bu linkte bir klik atarsanız büyütülmüş ölçülerde fotografları görebilirsiniz.

1-Anna  Kosali-Russia ?Profesyonel fotografçı.Istanbul asigi.Moskova Koleji Fotograf Fakültesi mezunu. Istanbul asigi.Orient Express ve Agata Christie hayrani. Moskova Istanbul git gel yapiyor.Istanbul’un ruhunu dinlendirdiğini söylüyor.

2-Lucio  Asta  -Italy    -Uluslararası bir Italyan yardım kuruluşunda en son Madagaskarda çalışdı. Mimarlik eğitimi aldı. Mezuniyet konusu Venedik ve Istanbul. Mimarlik yapıyor. İkinci vatanım İstanbul diyor.

3-Eric  Teissedre ?France -Profesyonel Fotografçı.Dünyanın bir çok yerinde fotograf çekiyor.Istanbulda fotograf çekmek ona enerji veriyor. Istanbulun sokak yaşantısı ilgisini çok çekiyor.

37 ülkeden, 138 fotoğrafçının 655 fotoğraf karesiyle katıldığı yarışmada ilk üçe Rus, Italyan ve Fransiz fotoğrafçılar girdi.

Ara Guler in onur konuğu oldugu juriye Tulin Ersoz, Yazgülü Aldoğan, Nihal Gündüz ,Ersin Kalkan, Ahmet Yoldar, Selahattin Sevi, Kaan Koç, Kemal Ozyigit, Ercan Arslan, Eyüp Karasakal, Hasan Insel, Adnan Genç te katılmakta.

31 Katılımla Italya

11 Katılımla Amerika

9 Katılımla Rusya ve Almanya en fazla yarışmacı göndermiştir.

Dünyanın her kıtasının yoğun ilgi gösterdiği “Dordüncü Yabancı Seyyahlar Gözüyle İstanbul 2011″ (Istanbul Photo Contest 2011) uluslararası fotoğraf yarışmasına bu yıl defa Pakistan Kuwait, Saudi Arabistan, Filipinler ilk kez katıldı. Yarışmanın birincisi bir hafta, ikincisi beş gün, üçüncüsü ise hafta sonu İstanbul tatili kazandı.

Mayis 2011 dan beri Karina Ustyan Yalcin ile birlikte Saint Petersburg Days in Istanbul ve Oriental Istanbul Fotograf Projelerine  devam ediyoruz. Aralik 2011 de Paris’te geçmiş dönemin en iyileri olan Istanbul Photo Contest Best fotografları Anadolu Enstitusunde sergilendi.Ayrıca Fransa’nın diğer 2 kentindede sergi yapıldı. Önümüzdeki aylarda yine bir çok Fransiz kentinde Istanbul Photo Contest in sergileri yapilacak. Devlet desteği almadan yapilan bütün Istanbul Photo Contest Sergilerinde gönüllü çalışanlarla etkinlikler devam etmekte.

Istanbul Photo Contest’in 2011 senesi icin yaptığı analiz.

1-Yarışma için yollanan karelerde en çok yer alan” İstanbul sokak kediler”i.

2-Istanbul metrosundan görüntüler bu yıl dikkat çekiyor.

3-İstanbul’a en çok  gelen yabancı ziyaretçiler Almanlar.Istanbul Photo Contest’ e Alman fotografcilarin katilimi yüksek olmasina rağmen,derecelendirmelerde yer alamadılar.

5-Israil’den son iki senedir Istanbul Photo Contest’e katılım olmadı.

6-Yarışmanın ilk yıllarında yoğun  “aktar ve Turk  mutfağı” görüntülerine, son yıllarda rastlanmaz oldu.

7- Türk markalari hakkında turistlerin görüsşleri genellikle  yok.

8-Türkiye ve İstanbul dizileri ve filimleri Akdeniz coğrafyasında ve Ortadoguda,Balkanlarda cok seviliyor.İstanbul Photo Contest Istanbulun tanitilmasi ve yasam kulturune yaptiklari katkıdan dolayı sinema sektoru emekcilerine tesekkür eder, onların diziler yoluyla “Made in Turkey” bilincini yayabilmeleri  için desteklenmelerini oneririz.

Hayali gerçeğe dönüştü

Les Arts Turcs ve Şengüler Turizm bu yıl 14üncü yılını kutladı. Kültür turları yapan şirketin ortağı Nurdoğan Şengüler de 4 yıl önce alternatif bir aktivite yapmayı hayal etti. Sonunda İstanbul ile ilgili uluslararası bir fotoğraf yarışması düzenlemeye karar verdi. 1 Nisan 2008 istanbulphotocontest.com adli  bir internet sitesi kurdu ve 37 farklı ülkeden, 190 fotoğraf sanatçısı 950 fotoğrafla “Yabancı Seyyahlar Gözüyle İstanbul 2008” fotoğraf yarışmasına katıldı. Yarışmanın ikincisine 40 ülkeden, 213 fotoğraf sanatçısı 1117 fotoğraf karesiyle katıldı.Ucuncusundede buyuk ilgi vardi.

Bu yıl yarışmanın 4 sunu düzenleyen Nurdoğan Şengüler hayalinin gerçeğe dönüş öyküsünü su sözlerle anlattı: “İstanbul artık yükselen tarihi bir değer. Dış dünyada gidip görülmesi gereken en onemli kentler arasına çoktan girdi. Şehrin yaşam ve mistik enerjisi,sokak kedileri,yemek kulturu yabancıları büyülüyor. Her geçen yıl katılımcı sayısının artması bizi çok mutlu ediyor. Bu yarışma İstanbul?un tanıtımı açısından da önemli bir değer kazanıyor.Artik bu yarişmadan edindigimiz tecrubeyle Istanbul fotografcilar acisindan bir cekim merkezi  şehirdir diyebiliriz.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın