Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) mayıs ayı raporuna göre ülke bazlı ihracat rakamları incelendiğinde ise Almanya yine liderliği bırakmadı.

Bu ülkeye ihracat, geçtiğimiz ay bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artarak 259 milyon dolara ulaşırken, Almanya?yı sırasıyla; yüzde 17 azalarak 185 milyon dolar dış satış yapılan Fransa, yüzde 29 daralarak 137 milyon dolarlık ihracatla İtalya izledi.

Ülke bazlı en fazla ihracat artışı ise yüzde 293 yükseliş ve 42 milyon dolar ile alternatif pazarlardan Arjantin oldu. Yine alternatif pazar olarak Rusya ise yüzde 57 artışla 77 milyon dolarlık ihracatla en fazla yükseliş gösteren ikinci ülke oldu.

Yılın ilk 5 ayında ise ülke bazlı ihracatlar da geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre Almanya, yüzde 7 artış ve bir milyar 295 milyon dolarla birinci sırayı yine kimseye kaptırmadı. Almanya?yı yüzde 14 gerileme ve 938 milyon dolarla Fransa ve sonrasında ise yüzde 14 daralma ve 771 milyon dolar ile İtalya izledi.

Ülke grubu bazında ise mayıs 2012?de AB ülkeleri dışındaki tüm ülke gruplarına yönelik ihracat artarken, Amerika Ülkeleri yüzde 40 artış ve 158 milyon dolarla en fazla dış satış yapılan ikinci ülke grubu oldu. Bu gelişmeyle Amerika Ülkelerinin otomotiv ihracatındaki payı da yüzde 10?a yükseldi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın